Volledig scherm
Surfers voor de kust van Californië op archiefbeeld. © epa

Man vermist na doop in zee

Een 43-jarige man die zich afgelopen weekend liet dopen in de zee bij een strand in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië is de zee in gespoeld door een golf en sindsdien vermist. Reddingswerkers zijn gestopt met zoeken naar de man.

Drie mensen werden door een golf de zee in getrokken tijdens hun doop vlakbij natuurgebied Rancho Guadalupe Dunes Preserve, zondagmorgen. Slechts twee van hen keerden terug. Benito Flores, de vermiste man, werd door de golven verzwolgen. Zijn oom, pastor Maurigro Cervantes van de Jesus Christ Light of the Sky Church zei dat Flores aan het helpen was bij de doop.

Volgens David Sadecki van de plaatselijke brandweer is het moeilijk om langer dan 30 minuten in leven te blijven in het koude water voor de kust van Californië.

  1. Vrouw (59) ontmoet bij toeval 30 jaar jongere echtgenoot na sms'je naar verkeerd nummer

    Vrouw (59) ontmoet bij toeval 30 jaar jongere echtgenoot na sms'je naar verkeerd nummer

    Een 59-jarige Amerikaanse zakenvrouw blijkt haar 30 jaar jongere man bij toeval te hebben ontmoet nadat ze per ongeluk een sms'je naar het verkeerde telefoonnummer had gestuurd. Volgens Kasey Bergh, de vrouw in kwestie, antwoordde de volslagen onbekende Henry Glendening (29) zó aardig op haar misser dat ze een week bleven chatten en vervolgens afspraken bij een concert waar Cupido met volle kracht raak schoot.
  2. Kiftende stiefzussen vechten om erfenis ouders die gelijk stierven: ‘Het zijn lijkenpikkers’

    Kiftende stiefzus­sen vechten om erfenis ouders die gelijk stierven: ‘Het zijn lijkenpik­kers’

    Twee op geld beluste Britse stiefzussen zijn op hoge poten naar de rechter gestapt om te laten bepalen wie van hun ouders het eerste overleed. Het echtpaar John Carle (79) en zijn vrouw Ann (69) overleed volgens de overlijdensakte in oktober 2016 op hetzelfde moment aan vermoedelijk onderkoeling. Omdat het tijdstip gelijk is, is nog steeds onduidelijk welke dochter aanspraak mag maken op een huis van ruim drie ton. Anna Winter: de dochter van de man uit een eerder huwelijk, of toch Deborah Cutler: de dochter die de vrouw kreeg voordat ze John Carle ontmoette.