Marathonloper vindt auto negen dagen later terug

Marathonloper Jason Matthews heeft eindelijk, na negen dagen, zijn auto teruggevonden. De Brit was vergeten waar hij hem had geparkeerd. De voor hem onbekende vinder trok speciaal op zijn vrije dag eropuit met één missie: de zwarte Saab 93 Sport vinden.

Quote

Ik heb in soortgelij­ke situaties gezeten. Dan vergat ik op welke verdieping ik mijn auto had gezet en liep vervolgens een eeuwigheid rond te dolen. Ik kon me zijn frustra­ties voorstel­len

Adam Coppin, vinder

Jason kan zichzelf nog steeds voor zijn hoofd slaan. Hij parkeerde zijn auto ergens in de buurt van de start van de Manchester Marathon. Eenmaal de 26 mijl afgelegd kon hij die plek echter niet meer terugvinden.

Urenlang zocht hij naar de auto, waarna hij tevergeefs de trein naar huis nam. Adam Coppin (32) las over de situatie en besloot een handje te helpen. Hij trof de auto 'veilig en gezond' aan op een nabijgelegen parkeerplaats.

Ronddolen
Adam, die werkt als technisch adviseur bij MediaCityUK, zei: ,,Ik heb in soortgelijke situaties gezeten in de parkeergarage bij mijn werk. Dan vergat ik op welke verdieping ik mijn auto had gezet en liep vervolgens een eeuwigheid rond te dolen op zoek naar mijn wagen. Ik kon me zijn frustraties voorstellen, vooral na het lopen van de marathon."

De man had al een idee waar de auto zou kunnen staan, na het lezen van Jasons verhaal. ,,Ik besloot ervoor te gaan en slaagde erin de Saab te vinden. Ik ben blij dat ik kon helpen", aldus de vinder tegen Manchester Evening News.

Jason is opgelucht en wil een donatie doen aan een goed doel naar Adams keuze om hem te bedanken. ,,Ik ben blij dat ik nog geen nieuwe auto had gekocht."

  1. Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth

    Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrach­te honing aan voor meth

    Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.