Volledig scherm
© Thinkstock

'Mededeling: asielzoekers in de trein zonder ticket'

'Dames en heren, er zitten asielzoekers zonder ticket in de trein. We wachten nu op de politie', luidde een boodschap in de trein naar Göteborg. Reizigers fronsten hun wenkbrauwen. De Zweedse Spoorwegen bieden hun excuses aan voor het incident.

De trein hield plots halt in het station van Kil en toen kregen de passagiers de reden voor het oponthoud te horen, meldt Sveriges Radio Värmland. Een paar passagiers uitten meteen hun ongenoegen over het incident. Een reiziger meldde het incident meteen op sociale media. De Zweedse Spoorwegen (SJ) hebben zich verontschuldigd voor het incident. 'Het hoort niet om individuele passagiers op die manier aan te duiden. Dit is niet onze manier van werken en we bieden dan ook onze verontschuldigingen aan', zegt Elina Yli-Torvi, woordvoerster van de Spoorwegen.

Het is niet de eerste keer dat de Zweedse Spoorwegen in opspraak komen. Een vluchtelinge van elf werd ook al van de trein gezet in Kumla omdat ze geen geldig vervoersbewijs kon voorleggen. Het meisje werd pas de volgende ochtend teruggevonden nadat een inwoner van het plaatsje zich over het kind van Afrikaanse afkomst ontfermd had.

  1. 88-jarige ‘held van de Craeybeckxtunnel’ liet zich aanrijden om ramptruck te stoppen
    VIDEO

    88-jarige ‘held van de Craeybeckx­tun­nel’ liet zich aanrijden om ramptruck te stoppen

    ,,Rik, jij en jij alleen bent de held van de Craeybeckxtunnel’’, zegt de Vlaamse automobilist Luc tegen de 88-jarige Rik Voorhelst. Dinsdag werden Luc en zijn dochter Cato aangereden in de Antwerpse tunnel en meegesleurd door een Slovaakse vrachtwagen. De kwieke Voorhelst wist de trucker te stoppen, die niet in de gaten had dat vader en dochter door hem werden voortgeduwd en met flinke vaart doordenderde. Bij het hachelijke avontuur raakte, mede door Riks heldhaftige optreden, niemand gewond.