Volledig scherm
De babykangoeroe gluurt over de rand van de draagdoek. © AP / YouTube

Medewerker dierentuin draagt kangoeroe-weesje in draagdoek

Een dierenverzorger in de Amerikaanse staat North Dakota is een wel heel letterlijke draagmoeder geworden. Niet van haar eigen kind, en ook niet in haar eigen buik. De vrouw draagt sinds enkele weken een baby-kangoeroe in een draagdoek rond nadat diens moeder overleed.

In een fleurige zelfgemaakte flanellen doek hangt baby Barkley tegen de buik van de dierentuinmedewerker aan. Amanda Dukart is van plan dat de komende zes maanden vol te houden, net zoals een kangoeroemoeder haar eigen kind maandenlang na de geboorte in de buidel meedraagt. Die periode is cruciaal voor de ontwikkeling van het dier. De kans dat de kangoeroe het zonder de onverwachts overleden moeder redt, is 25 procent.

Aan de adoptiemoeder zal het niet liggen. Zij is dag en nacht in touw. Dukart zegt dat ze nu begrijpt hoe moeilijk het is om werkende moeder te zijn, nu ze zelf werkt en tegelijkertijd voor de kangoeroebaby zorgt. Maar ze geniet ook net zoveel als een jonge moeder. 'Elke dag is anders. En ze begint een echt karakter te krijgen. Het is zo leuk. Echt een geweldige ervaring.'

Het moederschap gaat wel veel sneller weer voorbij dan bij mensenbaby's. Als alles goed gaat, kan het dier als het 18 maanden oud is al voor zichzelf zorgen.

 1. Bodybuilder laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Bodybuil­der laat met olie gevulde megabiceps weghalen: ‘Raar hoor, die dunne armen’

  Kirill Tereshin (23), een Russische bodybuilder met biceps die door synthetische olie-injecties minstens zo groot als een voetbal zijn geworden, is in een ziekenhuis in Moskou geopereerd aan zijn opgezwollen armen omdat een deel van zijn spieren begon af te sterven. Bij de ingreep is volgens Tereshin ongeveer anderhalve kilo zo goed als dood weefsel verwijderd. ‘Popeye’ moet nog twee of drie keer onder het mes om de rest weg te laten halen.
 2. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

  Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.
 3. Jonge vrouw verdacht van zedenmisdrijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinderen toekeken

  Jonge vrouw verdacht van zedenmis­drijf omdat ze beha uittrok toen stiefkinde­ren toekeken

  Een jonge vrouw uit de overwegend conservatieve Amerikaanse staat Utah riskeert een jarenlange vermelding in het register van zedendelinquenten en zelfs een gevangenisstraf omdat ze thuis haar beha uittrok terwijl haar minderjarige stiefkinderen toekeken. De kinderen - 9, 10 en 13 jaar - zouden geschokt hebben gereageerd en het ogenschijnlijk onschuldige incident via familieleden bij de plaatselijke autoriteiten hebben gemeld.