Volledig scherm

Milieupartij wil dildo's aanpakken

De Duitse politieke partij Die Grünen heeft aan de politiek gevraagd inte grijpen in de handel in seksspeeltjes. Tien kamerleden van Die Grünen hebben een aanvraag ingediend bij de regering met als titel: 'Seksuele gezondheid als zaak van consumentenbescherming'.

Want: 'Veel dildo's, maar ook andere seksspeeltjes als vibrators en buttplugs, bevatten kankerverwekkende en giftige stoffen.'

Die Grünen vinden het aanpakken van deze dildo's een zaak van maatschappelijk belang. De Duitse regering heeft inmiddels op het verzoek gereageerd. De staatssecretaris van Consumentenzaken, Gerd Müller, heeft voorlopig geen behoefte om in te grijpen.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.