Volledig scherm
De Australische miljardair Clive Palmer. © afp

Miljardair laat exacte kopie Titanic bouwen

De Australische miljardair Clive Palmer heeft vandaag zijn plannen onthuld voor de bouw van een moderne versie van de Titanic. De eerste reis met het schip moet in 2016 plaatsvinden en voert, uiteraard, van Engeland naar New York.

'Het zal net zo luxe zijn als de originele Titanic, maar dan uitgerust met moderne technologie en de nieuwste navigatie- en veiligheidssystemen', aldus Palmer in een verklaring. Het passagiersschip, met exact dezelfde afmetingen als zijn voorganger, zal in China worden gebouwd.

Op 15 april was het honderd jaar geleden dat de Titanic in de golven van de Atlantische Oceaan verdween, nadat het een ijsschots had geramd.

'Hopeloze sport'
Palmer dankt zijn fortuin aan de bloeiende Australische mijnbouwindustrie. Onlangs kwam hij in het nieuws met zijn voetbalclub Gold Coast United, die uitkomt in de A-League, de hoogste Australische competitie. Tot ontsteltenis van de fans liet Palmer weten voetbal eigenlijk maar een 'hopeloze sport' te vinden. Daarop liet de Australische voetbalbond FFA weten hekkensluiter Gold Coast volgend seizoen uit te sluiten van deelname.