Miljonair in spe verrast moeder met droomauto

VideoCorey Waddens moeder droomde al tijden van een Saab 99 EMS. Een koperkleurige uit 1973 om precies te zijn. Een zoektocht van een jaar zette de miljonair in spe op het spoor van een verzamelaar, die precies had wat hij zocht. De reactie van zijn moeder, toen ze uiteindelijk haar droomauto kreeg, was Corey's lange queeste meer dan waard.

'Ze was altijd dolenthousiast als ze over haar favoriete auto sprak', zegt Corey uit het Canadese Ontario. 'Toen ik haar vroeg zo'n wagen eens aan te wijzen, liet ze me er een zien die ons passeerde.' Dat was het moment waarop hij besloot haar droom waar te maken. Een jaar lang hield Corey online autoadvertenties in de gaten, tot de dag waarop een vriend een wagen op Ebay vond.

De auto op de veilingsite, zilver en met bouwjaar 1974, was helaas niet helemaal wat hij zocht. Een telefoontje naar de eigenaar leerde dat de man een hele collectie had en dat een ervan precies aan moeders wensen voldeed. Uiteindelijk had Corey nog zes maanden nodig om de Saab bij de verzamelaar los te peuteren.

Miljonair voor zijn 25ste
2,5 jaar geleden verloor Corey's moeder haar baan. Haar zoon nam zich voor haar financieel onafhankelijk te maken, zodat ze met pensioen kan. 'Dat plan is nog niet helemaal gelukt', zegt hij. 'Maar dit is wel een mijlpaal.' Corey's moeder had, nadat de vorige naar de schroothoop moest, al een jaar geen auto meer.

Corey, die zich ten doel heeft gesteld voor zijn vijfentwintigste miljonair te zijn en daarover een documentaire maakt genaamd Millionaire by 25, vertelt zijn moeder dat hij haar buiten wil filmen. Ze heeft totaal niet door dat voor de deur haar droomauto staat te wachten. Als Corey haar op weg naar buiten de sleutels in handen drukt, is de verrassing compleet. 'Je neemt me in de maling', schreeuwt ze uit.