Volledig scherm
© Privéfoto

Moeder van drie waarschuwt koppels: Ga nooit boos naar bed

Schoonheidsspecialiste Ashley Murrell uit Wellington (Nieuw-Zeeland) waarschuwt koppels nooit boos naar bed te gaan. Na een ruzie liet ze haar man Mikey op de bank slapen en trof hem daar de volgende morgen dood aan.

Volledig scherm
© Privéfoto

Woest was ze dat hij weer laat thuiskwam na een werkdag van 16 uur. ,,Hij was gesloopt. Ik heb hem nog nooit zo uitgeput gezien. Ik kon het niet aanzien en werd boos. Ik verbande hem naar de bank. Stom, want ik wilde juist dat hij meer bij me was.”

Nadat tapijtreiniger Mikey (36) drie jaar geleden zijn rug verrekte bij het tillen van gewichten in de sportschool, begon het harde werken zijn tol te eisen. Volgens zijn vrouw zou hij nog bezwijken aan zijn lange werkdagen. En dat is precies wat er gebeurde.

Murrell werkte flink wat overuren om zijn vrouw mee te nemen naar Praag om hun trouwdag te vieren op 3 juli. ,,Hij werkte zeven dagen per week om ons elk jaar mee naar Disney te nemen. Hij was zo versleten, maar hij had er alles voor over om ons te zien glimlachen", vertelt Ashley aan de Britse krant
Daily Mail.

Koud

Het stel ging zonder hun ruzie bij te leggen naar bed. Toen Ashley de volgende ochtend wakker werd, trof ze haar man exact op dezelfde plek aan als waar ze hem achterliet. Dood. ,,Ik had meteen door dat het niet goed was. Zijn gezicht was verkleurd en zijn haar zag er grijs uit. Ik liep erheen en raakte hem aan. Hij was koud.”

Ashley rende schreeuwend de straat op. ,,Ik kreeg een black-out. Buren hebben me weer naar binnen gebracht. Het voelde zo onrealistisch, ik kon het niet verwerken. Het voelde niet alsof hij dood was, het voelde alsof hij mij verlaten had.”

Laatste woorden

Quote

Het leven is te kort om boos naar bed te gaan

Ashley Murrell

Toen ambulancemedewerkers zijn dood bevestigden stortte ze in. ,,Ik voelde mij zo schuldig. Ik vind het nog steeds lastig als ik bedenk dat mijn laatste woorden uit boosheid voortkwamen. Dat hij zo hard werkte om ons mee te nemen op vakantie is hartverscheurend."

Volgens de lijkschouwer is Mikey in zijn slaap gestikt, maar de oorzaak daarvan is volgens Ashley onduidelijk.
Zijn dood, vorige maand, heeft Ashleys leven veranderd. ,,Het leven is te kort om boos naar bed te gaan en niet elk moment dat je kunt samen te delen", wil ze iedereen op het hart drukken.

Het stel had drie kinderen. Ashley’s 14-jarige dochter Morgan uit een eerdere relatie en een 5 jaar oude tweeling (Mikey Junior en Lisa) van hen samen.