Volledig scherm
© Instagram

‘Mooiste agente van Duitsland’ moest kiezen tussen baan bij politie en Instagram

Een Duitse agente die van haar bazen moest kiezen tussen haar baan bij de politie of een carrière op Instagram, heeft na een half jaar onbetaald verlof de knoop doorgehakt: ze trekt haar uniform weer aan.

Adrienne Koleszar (34) uit Dresden had een officiële waarschuwing gekregen nadat ze op Instagram een heuse influencer was geworden. Meer dan 658.000 volgers verzamelde de vrouw nadat ze drie jaar geleden verkozen was tot ‘mooiste agente van Duitsland’. Haar fans genoten onder meer van haar exotische vakantiefoto’s en kiekjes in bikini.

Reizen

Zes maanden geleden nam ze onbetaald verlof bij het politiekorps en ging ze reizen. ,,Ik krijg geen uitkering maar ga van mijn spaargeld leven en van wat ik kan verdienen op sociale media”, meldde ze in een video die ze in juli vorig jaar oplaadde.

Vorige maand kreeg ze van haar bazen echter het bericht dat de vakantie voorbij was. Dresden kampt met een flink tekort aan politiemensen en daardoor moest ze kiezen: terugkeren bij de politie en haar activiteiten op sociale media aanzienlijk terugschroeven, of ontslag nemen. 

Lees verder onder de foto...

En dat terugschroeven van haar activiteiten op sociale media was een belangrijke factor. Want haar glamoureuze leven als model en haar soms weinig verhullende foto’s in bikini bevielen haar bazen bij de politie niet. 

Op 1 januari plaatste de vrouw een video op YouTube waarin ze onthulde dat ze er toch voor koos om bij de politie te blijven. Ze postte op Instagram ook een foto van zichzelf in haar uniform. 

,,Ik ga weer werken, ik doe mijn uniform weer aan”, zei ze. ,,Ik kijk ernaar uit, hoewel ik weet dat januari een moeilijke maand zal worden. Ik zal nog altijd aanwezig zijn op sociale media, maar niet meer zo veel als de afgelopen zes maanden. Het zal weer zijn zoals ervoor.”