Volledig scherm
Somalische piraten zijn als de dood voor de muziek van Britney Spears. Spears © Powers Imagery/Invision/AP

'Muziek van Britney Spears verjaagt Somalische piraten'

De Britse Royal Navy gooit een geheim wapen in de strijd tegen de piraten voor de kusten van oostelijk Afrika. Met loeiharde muziek van Britney Spears verjagen zij Somalische bandieten. Zij schijnen immers 'doodsbang' te zijn van het keelgeluid van de Amerikaanse popdiva.

'De piraten gruwen van westerse muziek', zegt marineofficier Owens. 'Volgens onze veiligheidsspecialisten zijn ze als de dood voor Britney's hits als 'Oops! I Did It Again' en 'Baby One More Time'. Dus laten we die door de luidsprekers schallen, die op de potentieel bedreigde commerciële schepen werden gemonteerd'.

'En het werkt', vervolgt Owen. 'Als mevrouw Spears haar keel openzet, maken de piraten zich als de bliksem uit de voeten. We hoeven nog maar zelden onze vuurwapens in de strijd gooien'.

Bieber in strijd met Conventie van Genève
Waarom 'la Spears' de onverlaten schrik aanjaagt, is Owen een raadsel. 'Maar ik kan me inbeelden dat de muziek van Justin Bieber wel eens in strijd zou kunnen zijn met de beginselen van de Conventie van Genève', grapt de vrouw in de Britse Metro.

In 2011 hebben piraten niet minder dan 176 aanvallen uitgevoerd voor de hoorn van Afrika. De Royal Navy zet 14 oorlogsbodems en 1.500 matrozen in om commerciële schepen te beschermen. En dus ook Britney Spears.