Volledig scherm
© Raphael Faraggi/Carponizer

Naaktkalender met karpers is hit onder hengelaars

Wat doe je als je het liefst elke dag naar karpers én schaarsgeklede vrouwen kijkt? Een kalender maken waarop je die twee dingen samenbrengt, bedacht de Duitse visspullenverkoper Hendrik Pöhler (28). De glibberige Carponizer-kalender is op dit moment dé bestseller bij onze oosterburen. En hij is populair bij zowel mannen als vrouwen, beweert de maker.

Quote

Het licht, het weer, de vrouwen en zelfs de vissen moeten goed zijn

Hendrik Pöhler
Volledig scherm
© Raphael Faraggi/Carponizer

,,Ik kan me de dag nog goed herinneren waarop ik aan het vissen was met een vriend, toen er naast ons twee lekkere meiden aan het hengelen waren'', zei Pöhler eerder tegen Maxim. ,,Op dat moment besloot ik de kalender te gaan maken.'' De kalender voor 2016 is alweer de derde editie en die is in Duitsland zó gewild dat hij ook in de rest van de wereld uitkomt.

De fotoshoots voor de kalender vonden plaats in Frankrijk en duurden maar liefst een maand. ,,Dat is omdat iedere foto perfect moet zijn'', zei Pöhler, die benadrukte dat er geen Photoshop aan te pas komt. ,,Het licht, het weer, de vrouwen en zelfs de vissen moeten goed zijn.''

Daarom zijn er altijd twee karperassistenten ter plekke. ,,Zij ontdoen de vissen van overtollige schubben en slijm, zodat de meiden ze makkelijk kunnen vasthouden.'' Alle vissen zijn in leven als ze op de foto gaan en worden natgehouden om te voorkomen dat ze in de stress raken.

De kalender (prijskaartje: 18,95 euro) is in de categorie sport de best verkochte kalender op de Duitse Amazon.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Rusland piekert over mysterieuze zwangerschap tienermeisje: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland piekert over mysterieu­ze zwanger­schap tienermeis­je: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland is in de ban van de prille, vooralsnog mysterieuze zwangerschap van de 13-jarige Daria uit de stad Zheleznogorsk. Volgens de aanstaande moeder is haar piepjonge vriendje Ivan (10) ‘honderd procent zeker’ de vader van de baby, maar experts stellen dat zoiets vanwege zijn leeftijd onmogelijk is. ,,Onderzoek heeft aangetoond dat hij nog niet in de puberteit zit en geen actieve zaadcellen heeft.” De politie vermoedt dat het meisje seksueel misbruik door een volwassene verzwijgt.