Volledig scherm
© Thinkstock

'Negerdag' valt niet bij iedereen in goede aarde

Het lanceren van een zogenaamde 'Negerdag' is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Komiek Howard Komproe riep deze speciale dag in het leven en begon ook de website negerdag.nl.

Op die site staan alle tweets over de dag onder elkaar. 'Negerdag' is trending topic in Nederland. Maar de reacties zijn lang niet allemaal positief.

'Flink wat 'negativity' over Negerdag', twittert Komproe vanmiddag. 'Alles was ondergeschikt aan de lach, nooit mijn bedoeling geweest om mensen te beschadigen/kwetsen. De gevoeligheid van vooroordelen zijn input voor heel veel jokes, dus ik hoop dat mensen hebben kunnen lachen vanochtend.'

De website over de feestelijke dag noemt verschillende voorbeelden van hoe we ons als neger zouden kunnen gedragen. Zo staat er te lezen: ga gerust voor je lunch (of ontbijt) naar de KFC, meet jezelf een gouden tand aan, werk niet of niet te hard, bezoek eerst je buitenvrouw voordat je naar huis gaat en schaam je niet voor je relatief grote geslachtsdeel. Motto van de site: Heb uw Neger lief.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.