New Yorkse hond duikt na 18 maanden op in Florida

Achttien maanden nadat een bruinwitte Husky uit zijn huis in New York verdween, is het beestje opgedoken in een woonwijk in de buurt van Tampa in Florida. Daar werd hij gevonden door de 13-jarige Rose Verrill.

Wat er in de tussenliggende maanden met de 5-jaar oude hond Sinatra is gebeurd, en hoe hij de afstand van bijna 2000 kilometer heeft weten te overbruggen, is nog een groot mysterie.

Na veel zoekwerk op sociale media kon uiteindelijk wel de rechtmatige eigenaar worden achterhaald. De hond bleek toe te behoren aan een familie, van wie de 16-jarige dochter Zion Willis in 2015 om het leven kwam bij een tragisch schietincident in Brooklyn, zo schrijft de Tampa Bay Times.

Zion, een fervent danser en een grote dierenvriend, kreeg Sinatra op haar 14de verjaardag. Anderhalf jaar na de dood van Zion, verdween de hond en keerde nooit meer terug naar thuis. Een maandenlange zoektocht met flyers leverde niets op.

Zo’n 18 maanden gingen voorbij voordat de hond dus in het plaatsje Seffner opdook. ,,Hij is een geweldige aanwinst voor ons gezin geweest’', vertelt Rose’s moeder, Denise Verril tegen de krant.

Sinatra zal nu snel weer herenigd worden met zijn oorspronkelijke familie. 

Volledig scherm
Archieffoto © AFP