Volledig scherm
Wie omhelst hier wie? © Twitter

Nieuwe breinbreker: optische illusie houdt internet bezig

Na de wit/goude of  blauwe/zwarte jurk van enkele jaren geleden en de 'Yanny'/'Laurel' geluidsopname van eerder deze maand is er een nieuwe breinbreker. Want wie omhelst hier wie?

Deze keer gaat het om een foto van een man en een vrouw die elkaar knuffelen. Alleen, de foto is zo gemaakt dat het niet meteen duidelijk is welk hoofd bij welk lichaam hoort. ,,Eerst dacht ik dat hij de hoge hakken aanhad”, staat er bij het beeld dat op Twitter werd gedeeld. 

De foto kreeg al bijna 100.000 likes en werd al ruim 40.000 keer gedeeld. Meer dan duizend twitteraars gaven al commentaar. Sommigen kunnen er niet over uit. ,,Ik snap het niet. Hij draagt hakken”, reageert iemand. ,,Nee, hij is diegene die zit op de stoel met het rode en het meisje knuffelt hem van achter met het blauwe aan”, schiet iemand te hulp.

Anderen gingen zelfs nog verder en toonden de contouren van de twee personen in kwestie om het duidelijk te maken.

Anderen tweetten dan weer dat het niet de eerste dergelijke illusie was en tweetten enkele soortgelijke beelden.

  1. Knutselen aan de mens: een vloek én een zegen
    PREMIUM

    Knutselen aan de mens: een vloek én een zegen

    De knapste koppen van Nederland vertellen deze zomer over ontwikkelingen in hun vakgebied in de Zomeruniversiteit. Vandaag deel 2: De nieuwste gentechnologie brengt mogelijkheden in beeld die lang sciencefiction leken. Biomedisch ethicus Guido de Wert beantwoord vragen als: hoe ver zijn we nog verwijderd van het uitschakelen van nare ziektes in ons dna, baby’s met blauwe ogen op bestelling en voortplanting van twee mensen van hetzelfde geslacht?