Volledig scherm
Wie omhelst hier wie? © Twitter

Nieuwe breinbreker: optische illusie houdt internet bezig

Na de wit/goude of  blauwe/zwarte jurk van enkele jaren geleden en de 'Yanny'/'Laurel' geluidsopname van eerder deze maand is er een nieuwe breinbreker. Want wie omhelst hier wie?

Deze keer gaat het om een foto van een man en een vrouw die elkaar knuffelen. Alleen, de foto is zo gemaakt dat het niet meteen duidelijk is welk hoofd bij welk lichaam hoort. ,,Eerst dacht ik dat hij de hoge hakken aanhad”, staat er bij het beeld dat op Twitter werd gedeeld. 

De foto kreeg al bijna 100.000 likes en werd al ruim 40.000 keer gedeeld. Meer dan duizend twitteraars gaven al commentaar. Sommigen kunnen er niet over uit. ,,Ik snap het niet. Hij draagt hakken”, reageert iemand. ,,Nee, hij is diegene die zit op de stoel met het rode en het meisje knuffelt hem van achter met het blauwe aan”, schiet iemand te hulp.

Anderen gingen zelfs nog verder en toonden de contouren van de twee personen in kwestie om het duidelijk te maken.

Anderen tweetten dan weer dat het niet de eerste dergelijke illusie was en tweetten enkele soortgelijke beelden.

  1. Hilarische gorillaselfie is allesbehalve ‘gewone dag op kantoor’

    Hilarische gorillasel­fie is allesbehal­ve ‘gewone dag op kantoor’

    ‘Doorlopen maar, hier is niets te zien’, lijken de berggorilla's Ndakasi en Matabishi van het Congolese Virunga-park te willen zeggen. Beide mensapen staan erbij alsof het poseren voor een foto de normaalste zaak van de wereld voor hen is. Parkwachter Mathieu Shamavu, die het wonderlijke plaatje op Facebook zette, schrijft erbij: ‘een gewone dag op kantoor'. Maar niet iedereen is overtuigd van de echtheid van de apenselfie.