Volledig scherm
Wie omhelst hier wie? © Twitter

Nieuwe breinbreker: optische illusie houdt internet bezig

Na de wit/goude of  blauwe/zwarte jurk van enkele jaren geleden en de 'Yanny'/'Laurel' geluidsopname van eerder deze maand is er een nieuwe breinbreker. Want wie omhelst hier wie?

Deze keer gaat het om een foto van een man en een vrouw die elkaar knuffelen. Alleen, de foto is zo gemaakt dat het niet meteen duidelijk is welk hoofd bij welk lichaam hoort. ,,Eerst dacht ik dat hij de hoge hakken aanhad”, staat er bij het beeld dat op Twitter werd gedeeld. 

De foto kreeg al bijna 100.000 likes en werd al ruim 40.000 keer gedeeld. Meer dan duizend twitteraars gaven al commentaar. Sommigen kunnen er niet over uit. ,,Ik snap het niet. Hij draagt hakken”, reageert iemand. ,,Nee, hij is diegene die zit op de stoel met het rode en het meisje knuffelt hem van achter met het blauwe aan”, schiet iemand te hulp.

Anderen gingen zelfs nog verder en toonden de contouren van de twee personen in kwestie om het duidelijk te maken.

Anderen tweetten dan weer dat het niet de eerste dergelijke illusie was en tweetten enkele soortgelijke beelden.

  1. Pathologische lacher schatert net als de Joker: ‘Ik gierde het uit toen mijn moeder stierf’
    video

    Pathologi­sche lacher schatert net als de Joker: ‘Ik gierde het uit toen mijn moeder stierf’

    Sinds de première van de hitfilm ‘Joker', met in de hoofdrol een satanisch lachende Joaquin Phoenix, staat de Amerikaanse Scott Lotan (47) volop in de belangstelling. De man uit Virginia Beach heeft namelijk een angstaanjagende, bulderende lach die exact lijkt op die van de hoofdpersoon in de kaskraker. Niet omdat hij is dolgedraaid, maar vanwege een afwijking die ‘emotionele incontinentie’ wordt genoemd. ,,Ik kan er niks aan doen en ben een pathologische lacher.”