Nieuwe internetrage Condom Challenge bereikt Nederland

De nieuwste internetrage, de zogenoemde Condom Challenge, heeft Nederland bereikt. Onder meer radio-dj Giel Beelen waagde zich donderdag aan de mogelijke opvolger van de Ice Bucket Challenge. Maar dat bleek nog knap lastig.

Het kostte een paar rubbertjes, maar uiteindelijk lukte het Beelen om de challenge te voltooien. Hij plaatste donderdag een filmpje van zijn escapades op Twitter. ,,Hier was ik toch wel benieuwd naar", aldus de presentator van de ochtendshow Giel op 3FM..

Beelen is niet de enige die zich op de challenge stortte. Er doken deze week in het buitenland talloze filmpjes op van 'condom challengers'. Het begon vorige week met twee Japanse tieners en het wint intussen dus ook in Nederland aan populariteit.

Natuurkunde
De condoomuitdaging heeft met natuurkunde te maken. Een condoom is erg elastisch en water is redelijk zwaar. Vul je de condoom met water en laat je die vervolgens op het hoofd van iemand ploffen, dan plooit de condoom met water zich rond het hoofd met als resultaat een soort luchtbeleffect dat op de lachspieren werkt.

De condoompraktijken doen denken aan een andere uitdaging met een condoom van zo'n twee jaar geleden. Toen werd het rubber over het hoofd getrokken en van binnenuit opgeblazen tot hij knapte.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement