Volledig scherm
Dit Gangnam-huis moest na drie dagen worden uitgezet © YouTube

Nieuwe kersttrend: de Gangnam Style lichtshow

Sinds de Zuid-Koreaanse popsensatie Psy met zijn nummer 'Gangnam Style' de hitlijsten veroverde danst de halve wereldbevolking op het vrolijke nummer mee. Nu de kerstperiode aanbreekt wordt het succes van Psy's 'Style' aangegrepen voor een flikkerende lichtshow. De concurrentie om de opvallendste woning is losgebarsten.

De lichtshows die op YouTube werden geplaatst zijn gevuld met opvallende kleuren en een lachend gezicht dat meezingt. De trend heeft één groot nadeel: de energierekening gaat flink omhoog. Zo gebruikte een familie meer dan 8.500 lichtjes en 250 computeranimatiekanalen om hun huis de opvallendste van de omgeving te maken.

Na drie dagen uit
Voor de bouwers van de Gangnam-lichtshow in het Australische Perth is het idee uitgelopen op een deceptie. Het huis, dat op Facebook een eigen pagina met de naam Worlds Best Christmas Lights kreeg, is niet langer een publiekstrekker. Volgens de bewoner werd hij maandag na drie nachten gedwongen zijn lichtshow uit te zetten vanwege veiligheidsredenen.

De Australiër heeft laten weten dat er duizenden mensen in zijn kleine straat op de show afkwamen. De aankleding van het huis nam 200 werkuren en 2 kilometer stroomkabel in beslag. In 2013 wil de man een leeg veld gebruiken voor een nieuwe lichtshow.