Volledig scherm
Foto ter illustratie. © thinkstock

Nigeriaanse gevangenisdirecteur laat fraudeur buiten cel meer fraude plegen

Een Nigeriaanse gevangenisdirecteur is opgepakt omdat hij een voor fraude veroordeelde gedetineerde de gevangenis liet verlaten. De man ging tijden zijn bezoekjes aan de buitenwereld vrolijk door met het plegen van internetfraude, meldt de BBC.

Hope Olusegon Aroke zit sinds 2012 een gevangenisstraf van 24 jaar uit vanwege fraude en oplichting. De man zou op die manier bijna een miljoen euro bij elkaar hebben geharkt.

Na een verblijf in het gevangenisziekenhuis vertrok Aroke echter met toestemming van gevangenisbaas Emmanuel Oluwaniyi naar een hotel. Daar zette hij zijn frauduleuze praktijken voort, ontving hij gasten en ging hij naar feestjes. Onder een valse naam opende hij twee bankrekeningen. Hij zou zo zelfs een luxe auto en verschillende huizen gekocht hebben, terwijl hij al die tijd in de gevangenis zijn straf had moeten uitzitten.

Naast de gevangenisdirecteur is ook het hoofd van de medische staf opgepakt naar aanleiding van het schandaal.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.