Volledig scherm
Het bedrijf Good Girls Company belooft seks en drugs op verlaten eiland. © Videostill Youtube

Omstreden seks- en drugsvakantie verplaatst naar privé-eiland

De vierdaagse seksreis van het bedrijf Good Girls Company is verhuisd naar een privé-eiland om toch door te kunnen gaan. Colombia had de vakantie van 5.000 dollar (4.270 euro) -inclusief zestig prostituees, drugs, condooms, alcohol en eten – in de buurt van havenstad Cartagena verboden.

Het stevige feestje zal nu van 24 tot 27 november plaatsvinden op een eiland in de Cariben. Welgeteld 23 mannen uit Amerika, Canada, Dubai, Frankrijk, Australië en een popster uit het Verenigd Koninkrijk hebben zich aangemeld. De organisatie heeft ze ingelicht over de nieuwe locatie. ,,We hebben toestemming om het toestemming op deze locatie wel door te laten gaan”, zegt een woordvoerder tegen de Britse krant The Sun.

Met een zwoele video vol sfeerimpressies van de seksvakantie maakte de ‘reisorganisatie’ in oktober de nodige reacties los. De Colombiaanse autoriteiten dreigden deelnemers aan de uitzonderlijke reis te deporteren als ze zouden gaan. ,,Onaanvaardbaar dat ze ons als seksuele bestemming willen verkopen. Dat is niet het toerisme dat we vertegenwoordigen”, gaf lokale burgemeester Sergio Londono eerder als reactie.

Er zijn overigens nog plekken vrij voor 'Sex Island'. De woordvoerder claimt ook dat er een Nieuwjaarsfeest wordt georganiseerd met eenzelfde concept: zestig dames en dertig tickets. ,,Met seksuele verrassingen, vuurwerk, etcetera… Het wordt het spannenste nieuwjaarsfeest ter wereld.”