Volledig scherm
Robin Vocking kocht de replica van de auto van Bassie en Adriaan als grap. © Marnix Schmidt

Ophef over replica auto van Bassie en Adriaan

Robin Vocking kocht als grap een replica van de auto en caravan van Bassie en Adriaan, maar krijgt nu het management op zijn dak. Dat vindt dat de 41-jarige Zeistenaar de portretrechten van Bassie en Adriaan schendt.

'Deze replica is illegaal. Daar zitten auteursrechten op. Ik ga actie ondernemen,' kondigt Sjef Scholte van het management aan. De originele auto en caravan zijn te huur voor feesten en partijen. Een replica betekent concurrentie.

Garagehouder Vocking is zich van geen kwaad bewust. 'Ik heb de wagen en caravan net gekocht. Ik vind de reactie raar. Ik mag de auto met caravan toch gewoon verkopen?' Bassie, alias Bas van Toor, maakt zich evenmin druk. 'Ik ben 79. Ik heb wel wat beters te doen. Er zijn wel tien of twaalf van die caravans. Wij hebben de originele.'

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.