De echofoto. Links is de Jezusfiguur te zien.
Volledig scherm
De echofoto. Links is de Jezusfiguur te zien. © PR

Ouders ontdekken Jezusfiguur op echofoto ongeboren dochtertje

Een jong stel uit de Amerikaanse plaats Chambersburg (Pennsylvania) heeft op een recente echofoto van hun nog ongeboren dochtertje het gezicht van 'Jezus' ontdekt. Volgens de ouders keek de Christusfiguur hun baby in de baarmoeder met een gelukzalige blik aan. ,,We konden onze ogen niet geloven."

De ouders - Alicia Zeek en Zac Smith - waren erg verbaasd toen ze de echo van hun inmiddels geboren dochtertje Briella in handen kregen gedrukt van de verpleegkundige. ,,We zagen gelijk het gezicht en de gestalte van een man die wel wat weg heeft van Jezus'', vertelde de vader aan Amerikaanse media

Hij benadrukte in een interview ongelovig te zijn. Desondanks vonden hij en zijn vrouw de confrontatie met de 'heilige echo' bijzonder. ,,Het gaf ons een warm, behaaglijk en comfortabel gevoel, omdat onze kinderen het levenslicht zagen met aangeboren afwijkingen." Briella kwam ter wereld met twee duimpjes aan een hand en hun al wat oudere zoontje bleek een hazenlip en een gespleten gehemelte te hebben. ,,Het was net of de 'Jezus' ons wilde laten weten 'het komt uiteindelijk allemaal wel goed met jullie kinderen'.''

De Jezusfiguur in de echo.
Volledig scherm
De Jezusfiguur in de echo. © YouTube

Het is niet de eerste keer dan beeltenissen van de verlosser worden ontdekt in alledaagse zaken. In 2014 verscheen Jezus Christus in de Amerikaanse plaats Norco op een pannenkoek. Het baksel, dat eigenlijk op Mickey Mouse had moeten lijken, werd toevallig bereid op Goede Vrijdag: de dag dat christenen de kruisiging en dood van Jezus op de heuvel Golgotha bij Jeruzalem herdenken. 

In 2011 zagen Schiedammers op de buitenmuur van een leegstaand pand raadselachtige roestvlekken die wel wat weg hadden van Jezus. Kort daarvoor dook hij op op de vochtige zool een teenslipper in Engeland, terwijl eind 2009 een Christusportret werd gespot op een houten keukenkastdeurtje bij een Schotse Ikea-vestiging. Verder verscheen hij ooit eens op een beschimmelde douchemuur in Amerika. De afgelopen jaren werden de meeste 'Jezussen' in de Verenigde Staten gespot. Vermoedelijk omdat het merendeel van de bevolking daar streng gelovig is.    

Jezus op een Ikea-keukenkastdeurtje.
Volledig scherm
Jezus op een Ikea-keukenkastdeurtje. © screenshots
De heilige vlek in Schiedam.
Volledig scherm
De heilige vlek in Schiedam. © screenshots
De pannenkoek.
Volledig scherm
De pannenkoek. © screenshots
Christus op een beschimmelde douchemuur.
Volledig scherm
Christus op een beschimmelde douchemuur. © screenshots