Volledig scherm
© Twitter/Google Streetview

Overleden man schenkt fortuin aan favoriete serveersters

Twee New Yorkse serveersters werden gisteren op slag 45.000 euro rijker. Hun vaste klant, Robert Ellsworth (85), liet die wel erg gulle 'fooi' optekenen in zijn testament voor zijn twee favoriete diensters. De man bezocht de eettent waar ze werkten bijna dagelijks. ,,Ons restaurant was zijn eetkamer."

De man, een rijke Aziatische kunsthandelaar, kwam ongeveer vier keer per week eten in het New Yorkse steakhouse 'Donohue'. ,,Meestal at hij zelfs zowel 's middags als 's avonds hier", zegt een van de serveersters tegen The Independent US.

De man kwam 53 jaar aan een stuk door. De man had geen kinderen en liet daarom bij zijn dood een deel van zijn vermogen na aan zijn serveersters.

Vrijgevig
De achternamen van de vrouwen kende hij niet. In zijn testament noemde hij een van hen gewoon 'Maureen van Donohue's Steak House'. ,,Ik had zoiets wel verwacht van hem. Hij was altijd zeer vrijgevig", zegt diezelfde Maureen.

Ellsworth zou de rijkste Aziatische kunsthandelaar zijn en werd in de volksmond 'King of Ming' genoemd, omdat hij gespecialiseerd was in meubilair uit de Chinese Ming-dynastie.