Volledig scherm
© Twitter/Google Streetview

Overleden man schenkt fortuin aan favoriete serveersters

Twee New Yorkse serveersters werden gisteren op slag 45.000 euro rijker. Hun vaste klant, Robert Ellsworth (85), liet die wel erg gulle 'fooi' optekenen in zijn testament voor zijn twee favoriete diensters. De man bezocht de eettent waar ze werkten bijna dagelijks. ,,Ons restaurant was zijn eetkamer."

De man, een rijke Aziatische kunsthandelaar, kwam ongeveer vier keer per week eten in het New Yorkse steakhouse 'Donohue'. ,,Meestal at hij zelfs zowel 's middags als 's avonds hier", zegt een van de serveersters tegen The Independent US.

De man kwam 53 jaar aan een stuk door. De man had geen kinderen en liet daarom bij zijn dood een deel van zijn vermogen na aan zijn serveersters.

Vrijgevig
De achternamen van de vrouwen kende hij niet. In zijn testament noemde hij een van hen gewoon 'Maureen van Donohue's Steak House'. ,,Ik had zoiets wel verwacht van hem. Hij was altijd zeer vrijgevig", zegt diezelfde Maureen.

Ellsworth zou de rijkste Aziatische kunsthandelaar zijn en werd in de volksmond 'King of Ming' genoemd, omdat hij gespecialiseerd was in meubilair uit de Chinese Ming-dynastie.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.