Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Pasgeboren baby van ouders met Britse verblijfsvergunning mag maar 6 maanden blijven

De ouders van een pasgeboren baby zijn aan de Britse grens tegengehouden omdat hun kindje geen verblijfsvergunning heeft. Het meisje is geboren in het Verenigd Koninkrijk en haar ouders hebben een verblijfsvergunning.

Charles Kriel en Katharina Viken kwamen terug uit de Amerikaanse staat Florida, waar ze op vakantie waren geweest. Zij mochten het land weer in, maar hun baby werd de toegang geweigerd. Uiteindelijk kreeg ze een stempel in haar paspoort die zes maanden geldig is. ‘De immigratiebeambte zei dat er problemen waren, maar wilde niet zeggen wat er aan de hand was. Die vent zei: ‘Dat ze hier geboren is, betekent niet dat ze het recht heeft om hier te zijn. Je moet dit oplossen’’, aldus Kriel tegen The Guardian.

De baby mag zes maanden blijven, zo lang ze gedurende die tijd geen betaalde baan accepteert, aldus een boze Kriel. ‘Ik denk niet dat ze snel op banenjacht zal gaan.’

Kriel heeft sinds 1990 een verblijfsvergunning, ondanks de brexit. Zijn verloofde woont al tien jaar in Londen en heeft ook een Europees paspoort. 

Volgens een mensenrechtenadvocaat is het gezin afschuwelijk behandeld. Hij vraagt zich tegenover The Guardian af of de beslissing van de immigratiebeambte wel legaal is.

  1. ‘Oplichter eet jaar lang gratis bij Kentucky Fried Chicken’
    update

    ‘Oplichter eet jaar lang gratis bij Kentucky Fried Chicken’

    Een 27-jarige student uit de Zuid-Afrikaanse stad Durban zou er op slinkse wijze in zijn geslaagd zeker een jaar lang gratis te eten bij een vestiging van kiprestaurant Kentucky Fried Chicken. De man, die deze week tegen de lamp zou zijn gelopen en gearresteerd, deed zich voor als kwaliteitscontroleur. Het personeel had kennelijk iets in de gaten, omdat de ‘KFC-bobo’ altijd keurig gekleed was, legitimatie en visitekaartjes van de keten bij zich had en werd afgezet door luxe wagens.