Volledig scherm
© Ministerio del Interior

Peruaanse gevangene die als zijn tweelingbroer ontsnapte weer opgepakt

De Peruaanse gevangene Alexander Delgado, die een jaar geleden op een bijzondere manier uit zijn cel ontsnapte, is weer opgepakt. De man drogeerde zijn tweelingbroer die op bezoek kwam, trok zijn kleren aan en liep de gevangenis uit. 

Dertien maanden lang wist hij uit handen te blijven van de politie. De Peruaan zat sinds 2015 vast voor kindermisbruik en meerdere overvallen. Hij zat een celstraf van zestien jaar uit.

Toen zijn tweelingbroer Giancarlo hem begin januari vorig jaar bezocht, greep hij zijn kans. Hij liet zijn broer achter in de cel, nam zijn ID mee en sloeg op de vlucht. De verwisseling werd pas uren later ontdekt. 

Vingerafdrukken

Dankzij vingerafdrukken werd duidelijk dat de verkeerde tweelingbroer nog in de gevangenis verbleef. ,,Het is ongelofelijk, in twaalf jaar tijd is niemand uit deze gevangenis ontsnapt'', aldus minister van Justitie Marisol Pérez Tello in verklaringen aan de Peruaanse krant La Nación.

De ontsnapping kostte de gevangenisdirecteur zijn baan. In eerste instantie werd de tweelingbroer verdacht van helpen bij de ontsnapping, maar hij werd uiteindelijk niet aangeklaagd.

Delgado werd maandag gearresteerd in de Peruaanse havenstad Callao, nadat het ministerie van Binnenlandse Zaken een beloning van ongeveer 5.000 euro uit had geloofd voor informatie die zou leiden tot zijn arrestatie. Hij wordt nu naar een zwaarbewaakte gevangenis in het zuiden van Peru gebracht. Tegen lokale media beweert hij dat hij ontsnapte omdat hij zo graag zijn moeder wilde zien.