Politie haalt Belg met nepzwaard uit trein

Een man met een rubber zwaard heeft vanavond, in de trein naar Roosendaal, voor enige opwinding gezorgd. Treinpersoneel alarmeerde de politie nadat zij een reiziger met een zwaard aan zijn broeksriem hadden gezien.

De trein heeft, terwijl op de komst van de politie werd gewacht, enige tijd stil gestaan op station Tilburg. Niemand mocht de trein verlaten. Agenten stormden vervolgens de trein binnen en hielden de man aan. Onderzoek wees uit dat het om een namaakzwaard ging. De man mocht zijn reis voortzetten, maar kreeg wel het verzoek zijn 'wapen' voortaan af te dekken.

  1. Verzorgsters aangeklaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimerpatiënten

    Verzorg­sters aange­klaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimer­pa­tiën­ten

    Drie verzorgsters van een tehuis voor alzheimerpatiënten in de Amerikaanse plaats Winston-Salem (North Carolina) zijn door de politie aangehouden, omdat ze bewoners aanspoorden te gaan vechten. Marilyn McKey (32), Tonacia Tyson (20) en de 26-jarige Taneshia Jordan filmden de gearrangeerde knokpartijen met hun smartphones en deelden de schokkende beelden op sociale media. Justitie spreekt van een ‘vechtclub voor dementerenden’.