Presentator ondergaat 'de ergste pijn ter wereld'

VideoSommige stammen uit het Amazoneregenwoud houden er bijzondere rituelen op na. Zo is er een stam met een wel heel pijnlijk overgangsritueel voor 'jongens' die 'man' willen worden. De jongens moeten hun handen in handschoenen stoppen. Dat op zich is niet zo lastig, ware het niet dat deze vol zitten met kogelmieren. De beet van de kogelmier is een van de pijnlijkste ter wereld.

Het YouTube-duo Hamish en Andy was op bezoek bij een stam in het Amazonegebied. Hamish besloot zich aan het ritueel te wagen, iets waar hij al snel spijt van kreeg.

De pijn bleek niet te harden. Toen de stamleden hem aanraadden om 'de pijn weg te dansen' werd het er allerminst beter op. Hamish schreeuwde, vloekte, zweette en bibberde. Een uur later was hij uitgeput. Alleen het bezoek aan een ziekenhuis daarna bracht hem enige verlichting.

Televisie
Hamish en Andy zijn een komisch duo uit Australië. De twee presenteren radioprogramma's en zijn dit jaar voor het vierde achtereenvolgende jaar ook te zien in een tv-serie. In Hamish & Andy's Gap Year bezoeken de twee verschillende internationale locaties. Dit jaar zijn dat alle plekken in Zuid-Amerika.

De video van het voor Hamish zo pijnlijke ritueel werd afgelopen dinsdag op YouTube geplaatst.