Volledig scherm
Dwight Eisenhower. ©ANP

'President Eisenhower sprak drie keer met aliens'

De voormalige president van de Verenigde Staten Dwight D. Eisenhower heeft drie keer een geheime bespreking gehad met buitenaardse wezens. Dit beweert Timothy Good, een voormalig adviseur van het Pentagon, in het BBC-programma Opinionated.

De 34ste president van de VS sprak de aliens in 1954 op de Holloman Air Force base, een afgelegen legerbasis in New Mexico. Eisenhower en enkele hooggeplaatste personen van de FBI communiceerden met de buitenaardse wezens door middel van 'telepathische berichten', aldus Good.

Volgens de Huffington Post gaan er al jaren geruchten rond over de mysterieuze ontmoetingen, maar is het dit keer voor het eerst dat een prominent persoon deze bevestigt. Bij de drie besprekingen in New Mexico zouden echter veel meer getuigen aanwezig zijn geweest.

Eisenhowers treffen met de aliens in februari 1954 vond in het diepste geheim plaats. De buitenwereld kreeg te horen dat de president op vakantie was in Palm Springs. Timothy Good vertelt dat de aliens een 'Scandinavisch' uiterlijk hadden. In een ondertekend verdrag zouden ze 'Alien Greys' worden genoemd.