Producent Ebolaknuffels kan vraag niet bijhouden

Een Amerikaans bedrijf dat educatief speelgoed verkoopt in de vorm van pluche microben, kan de vraag naar het 'ebolamodel' niet bijhouden. Giant microbes Inc zit volledig door zijn voorraad heen, luidt het op de website van het bedrijf uit Connecticut.

Zowel het 9,95 dollar kostende 'ebolavirus' als de reuzenversie van 'ebolavirus' (29,95 dollar) en het 'ebola petrischaaltje' (14,95 dollar) zijn voorlopig niet langer beschikbaar.

Giant microbes Inc begon in 2002 met vier modellen, en brengt vandaag de dag meer dan 150 verschillende microben aan de man. 'Het gaat om speelgoed, educatief materiaal en cadeautjes voor mensen', stelt het bedrijf, dat er nog aan toevoegt dat de pluche beesten 'wetenschappelijk geïnspireerd zijn op het microscopische beeld van een echte microbe'. Wereldwijd verkocht het bedrijf al meer dan 10 miljoen exemplaren.

Voor de liefhebbers: nog in de catalogus terug te vinden zijn onder meer borstkanker, antrax, waterpokken, gonorroe en diarree.

  1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
    PREMIUM

    Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

    Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”