Volledig scherm
David en Jackie Siegel. © videostill YouTube

'Queen of Versailles' bouwt weer aan grootste huis VS

Het gaat weer goed met miljardairs Jackie en David Siegel, de hoofdrolspelers uit de documentaire Queen of Versailles. Vorig jaar leek het er op dat de recessie hen zo hard had getroffen dat ze hun droomproject, het grootste huis van Amerika naar het model van het Franse paleis van Versailles te bouwen, moesten opgeven. Maar David doet weer goede zaken, en dus wordt er weer gebouwd.

Sinds begin dit jaar wordt er druk getimmerd aan het optrekje van ruim 8.300 vierkante meter in Orlando, Florida. Aangezien de kinderen wat ouder zullen zijn als de woning af is, zijn er wat aanpassingen doorgevoerd.

In plaats van zandbakken en spelletjeskamers worden er 'man caves' en yogastudio's gebouwd. Verder kan de familie gebruik maken van onder andere drie zwembaden, drie bubbelbaden, twee bowlingbanen, twee spelkamers, een disco, een rollerskatebaan, een schuilkelder, ondergrondse parkeergarage waar 30 auto's kunnen staan, een wijnkelder en twee bioscopen. Er zullen zo'n 30 slaapkamers en 23 badkamers worden gerealiseerd. Buiten wordt een groot boothuis gemaakt voor de vloot van de familie en ook tennisbanen en een kartbaan kunnen niet ontbreken. 

Te koop
De documentaire 'Queen of Versailles' was ook in Nederland te zien. De kijker zag hoe het rijke stel, genoodzaakt was om te stoppen met de bouw van hun droomhuis. Het stond te koop voor 75 miljoen dollar. David Siegel zit in de time-share business, en verkoopt diverse verblijfsaccommodaties in populaire vakantiebestemmingen. In verband met de recessie kende hij sinds 2008 slechtere tijden. Die zijn inmiddels verleden tijd laat zijn vrouw Jackie aan New York Post weten.

'Ik zie nooit een rekening. Mijn man geeft me creditcards en voor mij is het als magie, ze blijven maar werken,' aldus Jackie, voormalig miss Florida en moeder van acht kinderen. Ze droomt er over om een reality ster te worden. Hoewel haar kinderen daar wat minder enthousiast over zijn. Als hun moeder ze ophaalt bij school met de Bentley, lopen zij vast de hoek om zodat hun vriendjes haar niet zien.

Realityster
De 47-jarige Jackie staat graag in de belangstelling, maar toen de documentairemaakster bij hen over de vloer kwam, realiseerde zowel zij als haar man David zich niet dat het een film zou worden. 'Ik dacht dat het een aflevering zou zijn voor een soort home makeover show.'

David (leeftijd vermoedelijk rond de 76 jaar) haatte de film zo erg dat hij regiseur Lauren Greenfield aanklaagde, omdat hij niet zou hebben geweten dat ze een film maakte. Hij verloor. Dankzij de documentaire, die veel prijzen won tijdens diverse filmfestivals, kreeg de wereld een kijkje in hun exorbitante levensstijl.

  1. ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederlandse (18) bewerkt slachtoffer met gebroken fles

    ‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederland­se (18) bewerkt slachtof­fer met gebroken fles

    In het populaire ski-oord Zell am See is in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige Nederlandse vrouw gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse leeftijdsgenoot zwaar mishandelde tijdens een volgens de politie ‘wild gevecht’. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en beslist daarna of de vrouw in voorlopige hechtenis blijft, melden Oostenrijkse media.