Raadsel rond merkwaardig geluid blijft onopgelost

Het mysterieuze geluid dat het westen van Nederland al dagen in de greep heeft, blijft vooralsnog onopgelost. Ook geluidsanalyses van een gespecialiseerd bureau, bieden geen soelaas.

Pijnackeraar Martijn Mastenbroek nam afgelopen zondagavond een geluid waar dat volgens hem klonk als 'trompetgeschal'. Ook elders uit West-Nederland kwamen dergelijke meldingen.

Het toeval wil dat er langs het metrospoor in Pijnacker microfoons staan van het bedrijf Sensornet. Analyse van geluidsopnames van zondagavond, laat echter niets opvallends zien. ,,Wel passeren een aantal metro's,'' zegt Ron Maas van Sensornet. ,,En op het meetpunt in Zoetermeer is het enige afwijkende dat er op dat tijdstip een vliegtuig passeert. Meer is er niet over te zeggen.''

Het feit dat Sensornet de geluiden niet heeft waargenomen, wil volgens Maas niet zeggen dat het niet bestaat. ,,Alleen dat wij het niet hebben gemeten.''

Naast Pijnacker, Gouda en Bleiswijk is het geluid inmiddels ook in Almere waargenomen. Een inwoner postte er een filmpje van op Facebook, dat inmiddels al meer dan 160.000 keer is bekeken.