Volledig scherm
Graham Hughes deed alle lander ter wereld aan. © AFP

Reislustige Brit bezoekt alle landen ter wereld

De 33-jarige Brit Graham Hughes uit Liverpool is in alle landen van de wereld geweest. Hughes begon zijn reizen begin 2009 en is er zelfs in geslaagd korte bezoeken te brengen aan Afghanistan en Noord-Korea. De Britse zender Sky News berichtte zondag dat Hughes zijn doel heeft bereikt voor slechts 10.000 Britse ponden (11.700 euro).

Hughes' doel was alle 193 leden van de Verenigde Naties te bezoeken en dat in het Guinness Book of Records vast te leggen. Die instelling heeft vooraf een aantal voorwaarden vastgelegd waar Hughes nog mee worstelt, maar dat probleem moet komende week met een bezoek aan Rusland worden geregeld.

Het Book of Records erkent zijn vorige bezoek aan Rusland niet omdat hij geen geldig visum had toen hij vanuit Estland door een rivier waadde en Russische bodem betrad. Hij mocht over lange afstanden geen eigen particulier vervoer gebruiken of gaan liften. Hughes ging daarom de wereld door met vooral treinen taxi's en schepen.

Zijn langste reis duurde 32 dagen en was naar de kleinste republiek, Nauru, in de Stille Oceaan. Hughes heeft bovendien een waarnemer bij de VN bezocht, Vaticaanstad, en landen waarvan de status omstreden is: Kosovo, Palestina, Taiwan en de Westelijke-Sahara.

  1. Kiftende stiefzussen vechten om erfenis ouders die gelijk stierven: ‘Het zijn lijkenpikkers’

    Kiftende stiefzus­sen vechten om erfenis ouders die gelijk stierven: ‘Het zijn lijkenpik­kers’

    Twee op geld beluste Britse stiefzussen zijn op hoge poten naar de rechter gestapt om te laten bepalen wie van hun ouders het eerste overleed. Het echtpaar John Carle (79) en zijn vrouw Ann (69) overleed volgens de overlijdensakte in oktober 2016 op hetzelfde moment aan vermoedelijk onderkoeling. Omdat het tijdstip gelijk is, is nog steeds onduidelijk welke dochter aanspraak mag maken op een huis van ruim drie ton. Anna Winter: de dochter van de man uit een eerder huwelijk, of toch Deborah Cutler: de dochter die de vrouw kreeg voordat ze John Carle ontmoette.
  2. Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp is officieel de lelijkste hond ter wereld

    Scamp the Tramp nam het dit jaar bij de verkiezing van de lelijkste hond ter wereld op tegen 18 andere viervoeters en ging uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal. De straathond (rassencombinatie onbekend) werd in 2014 door zijn baasje op het nippertje van de dood gered. Ze haalde hem van de weg en wist dat ze de juiste keuze had gemaakt toen hij in de auto meedanste op Bob Marley. Baasje en hond zijn nu een trofee en 1.500 dollar rijker.