'Robodog' Brutus loopt met vier mechanische poten

VideoBrutus, een tweejarige Rottweiler uit Colorado, kan weer lopen dankzij vier mechanische poten. De hond werd kreupel nadat al zijn onderpoten bevroren raakten en geamputeerd moesten worden. Door zijn 'nieuwe poten' kan Brutus toch weer zijn dagelijkse rondje maken, hoewel hij er nog wel even aan moet wennen.

Quote

Hij kan eindelijk weer buiten lopen. Het is alleen niet altijd een even mooi gezicht

Laura Aquilina

Brutus is de tweede hond ter wereld met vier pootprotheses. Een paar maanden geleden begon hij met revalideren en inmiddels stapt hij weer vrolijk rond. Zijn loopje - met hoog opgetrokken poten - ziet er nog wel een beetje gek uit. 

,,Hij kan eindelijk weer buiten lopen, zegt zijn baasje Laura Aquilina tegen Sky News. ,,Het is alleen niet altijd een even mooi gezicht."

Hondendingen
De poten zijn gemaakt door een Amerikaans bedrijf dat elk jaar voor ongeveer 250 dieren protheses maakt. ,,Brutus is een bijzonder geval. Hij heeft veel pech gehad", zegt de oprichter van het bedrijf. ,,Maar hij kan nu weer allerlei 'hondendingen' doen."

,,Als hij in een asiel terecht was gekomen, zou waarschijnlijk niemand hem willen adopteren. Het is belangrijk dat mensen weten dat we dieren op deze manier toch kunnen helpen."

Quote

Hij kan nu weer allerlei 'hondendin­gen' doen

Woordvoerder bedrijf protheses

Rennen en spelen
Brutus krijgt speciale therapie en allerlei oefeningen om zijn balans te verbeteren. Binnenkort krijgt hij zelfs een nieuwe set mechanische poten, waarmee hij nog mobieler zou moeten zijn.

,,We hopen dat hij binnenkort kan rennen en spelen met andere honden en dat we langere tochten met hem kunnen maken", zegt Aquilina.