Volledig scherm
© Thinkstock

Rolstoelgebruiker redt drenkeling uit zwembad

Een Zwitserse vrouw in een rolstoel heeft een ware heldendaad verricht. De vrouw aarzelde geen moment en kroop uit haar rolstoel toen een drenkeling in het zwembad om hulp riep. Het voorval vond plaats in een revalidatiecentrum in Leukerbad, waar de vrouw uit Bernese verbleef voor therapie.

Dat schrijft de Zwitserse nieuwssite Le Matin. Corinne raakte bij een ongeval in 2005 zwaargewond en zit sindsdien in een rolstoel. Ze hoorde een man roepen en ging kijken. In het zwembad verkeerde een man in moeilijkheden. Ze aarzelde geen ogenblik, kroop uit haar rolstoel en redde de 70-er die in het zwembad een hartaanval gekregen had. 'Ik weet niet hoe ik het gedaan heb, maar ik hoorde iemand roepen. Ik zat in het restaurant en ging kijken. Ik tilde me uit mijn de rolstoel en hielp de man. Ik moet wel instinctief gehandeld hebben.'

De badmeester was volgens haar even afwezig voor een toiletbezoek, maar de Zwitserse kreeg hulp van een serveerster uit het restaurant. 'Ik was doodop', aldus Corinne die de serveerster ook tips gaf om de Italiaanse drenkeling te reanimeren. Corinne had nog een cursus EHBO gevolgd en dat kwam van pas. De drenkeling werd naar het ziekenhuis gebracht in Sion. De directeur van het ziekenhuis liet weten dat de man nog leeft dankzij het optreden van de dappere vrouw.

  1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
    foto's

    Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

    De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.