Volledig scherm
De roze bulldog van William Sweetlove. © Videostill YouTube

Roze bulldog van kunstenaar gestolen in Hollywood

VideoIn Hollywood is dit weekend na de gay pride parade een drie meter hoge, roze bulldog gestolen. Het gaat om een werk van de Belgische kunstenaar William Sweetlove, melden de LA Times en de Daily Mail op hun websites. De artiest heeft intussen een kleiner beeld van een kikker, ter waarde van zo'n 1.600 dollar, uitgeloofd als beloning voor wie de autoriteiten naar de bulldog kan leiden.

Vorige week werden in aanloop naar de gay pride zes bulldogs - drie roze en drie rode - geïnstalleerd langs de Santa Monica Boulevard in West Hollywood. Maandagochtend vroeg is één van de beelden gestolen. De lokale autoriteiten hebben veiligheidsbeelden opgevraagd in hun zoektocht naar de daders, aldus de LA Times.

Hoeveel de bulldogs waard zijn, willen de organisatoren niet kwijt. 'We willen niemand aanzetten om één van de andere vijf te stelen', citeert de Daily Mail organisator Andrew Campbell nog. 'Al beseften de daders misschien niet dat ze kunst aan het stelen waren.' Ook de politie sluit niet uit dat late feestvierders het werk meenamen als souvenir.

  1. 88-jarige ‘held van de Craeybeckxtunnel’ liet zich aanrijden om ramptruck te stoppen
    VIDEO

    88-jarige ‘held van de Craeybeckx­tun­nel’ liet zich aanrijden om ramptruck te stoppen

    ,,Rik, jij en jij alleen bent de held van de Craeybeckxtunnel’’, zegt de Vlaamse automobilist Luc tegen de 88-jarige Rik Voorhelst. Dinsdag werden Luc en zijn dochter Cato aangereden in de Antwerpse tunnel en meegesleurd door een Slovaakse vrachtwagen. De kwieke Voorhelst wist de trucker te stoppen, die niet in de gaten had dat vader en dochter door hem werden voortgeduwd en met flinke vaart doordenderde. Bij het hachelijke avontuur raakte, mede door Riks heldhaftige optreden, niemand gewond.