Volledig scherm
De roze bulldog van William Sweetlove. © Videostill YouTube

Roze bulldog van kunstenaar gestolen in Hollywood

VideoIn Hollywood is dit weekend na de gay pride parade een drie meter hoge, roze bulldog gestolen. Het gaat om een werk van de Belgische kunstenaar William Sweetlove, melden de LA Times en de Daily Mail op hun websites. De artiest heeft intussen een kleiner beeld van een kikker, ter waarde van zo'n 1.600 dollar, uitgeloofd als beloning voor wie de autoriteiten naar de bulldog kan leiden.

Vorige week werden in aanloop naar de gay pride zes bulldogs - drie roze en drie rode - geïnstalleerd langs de Santa Monica Boulevard in West Hollywood. Maandagochtend vroeg is één van de beelden gestolen. De lokale autoriteiten hebben veiligheidsbeelden opgevraagd in hun zoektocht naar de daders, aldus de LA Times.

Hoeveel de bulldogs waard zijn, willen de organisatoren niet kwijt. 'We willen niemand aanzetten om één van de andere vijf te stelen', citeert de Daily Mail organisator Andrew Campbell nog. 'Al beseften de daders misschien niet dat ze kunst aan het stelen waren.' Ook de politie sluit niet uit dat late feestvierders het werk meenamen als souvenir.