Volledig scherm
Ter illustratie © afp

Russische wetenschappers bevrijd van ijsberen

Een door ijsberen belegerd afgelegen Russisch weerstation is vandaag ontzet. De beren zijn met vuurwerk verjaagd door bemanningsleden van een nabijgelegen onderzoekschip en de wetenschappers zelf, meldde het persbureau TASS.

Het vuurwerk werd ingevlogen per helikopter door de bemanningsleden van een Russisch onderzoekschip in het poolgebied.

De vijf wetenschappers in het weerstation op het eiland Trojnoj in de Karazee hadden eerder alarm geslagen over het feit dat ze waren omsingeld door tien volwassen ijsberen en een paar welpen. Daardoor durfden ze niet meer naar buiten. Twee honden waren al ten prooi gevallen aan de ijsberen.

Aanvankelijk kregen ze weinig reactie op hun noodkreet. De autoriteiten in Archangelsk zeiden begin deze week eigenlijk dat ze het zelf moesten uitzoeken en dat er over een maand een bevoorradingsschip zou komen.

  1. Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brussel-editie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroekje aan’

    Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brus­sel-edi­tie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroek­je aan’

    De Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro heeft met succes een stokje gestoken voor het plan van een Belgisch bedrijf om een Brussel-editie van het kapitalistische gezelschapsspel op de markt te brengen met op de verpakking een blote Manneken Pis. Het spel mag van Hasbro alleen worden verkocht als de tekening van het wereldberoemde beeldje wordt aangepast met een camouflerend zwembroekje.
  2. Getatoeëerde naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

    Getatoeëer­de naaktkat Bes ontsnapt, volgers baasje blij: ‘Die wilde niet nog meer pijn’

    De Russische blogger en sportfanaat Rustam Shafiev (35) is ten einde raad omdat zijn getatoeëerde naaktkat Bes al een paar dagen spoorloos verdwenen is. De zogenaamde Sphynx, een van oorsprong Canadees ras dat door fokkers muteerde tot een ‘roofdier’ zonder haren, sprong uit een autoraampje toen ‘Kara Fight’(de artiestennaam van de Rus) een bezoek bracht aan het dorp Pervomaisky in de buurt van Jekaterinenburg.