Volledig scherm

's Werelds snelste borstengrijper geflitst

Chinese internetters hebben veel plezier van een foto van een man die tijdens het autorijden naar de borsten van zijn bijrijdster grijpt. Ze noemen hem ''s werelds snelste borstengrijper' en de 'Boobie Touch Man'. Het beeld werd gelekt door een medewerker van de verkeerspolitie, kwam op Sina Weibo (de Chinese versie van Twitter) terecht en werd een hype.

Volledig scherm

De grijpgrage Chinees werd op heterdaad betrapt door snelheidscamera's boven een snelweg in de Chinese provincie Sichuan, omdat hij met zijn Nissan X-Trail 12 km/uur te hard reed. Uiteraard was niet de snelheid het opvallende aspect, maar de positie van de handen van de bestuurder. Duidelijk niet op 10 voor 2.

Op de foto is de man herkenbaar in beeld en het kenteken van de auto te lezen. Journalisten wisten daardoor te achterhalen dat de heer Deng achter het stuur zat, een bestuurder van een groot bedrijf in Mianyang. De arme man werd overspoeld door allerlei media. Iedereen stelde dezelfde vraag: Waarom de hand op de borst? Deng kwam met een merkwaardige uitleg: 'Ik gaf de vrouw slechts een borstmassage om haar bloeddruk te verlagen.' De vrouw bleek bovendien niet Dengs echtgenote te zijn.

De politie van Mianyang kan niet lachen om de foto. Zij zijn inmiddels een onderzoek begonnen naar degene die de foto heeft gelekt.

Deng heeft een bekeuring van 12 euro gekregen. Het is niet bekend of hij nog gelukkig getrouwd is.