Volledig scherm
© Instagram

Sahar viel 40 kilo af en onderging 50 operaties om op idool te lijken

updateSahar Tabar, een jonge vrouw uit de Iraanse hoofdstad Teheran, heeft één belangrijk levensdoel: zo snel mogelijk lijken op Hollywoodactrice Angelina Jolie. Na volgens Turkse media maar liefst 50 schoonheidsoperaties begint het uiterlijk van de 40 kilo afgevallen Tabar dat van de Amerikaanse filmster al iets te benaderen. 

Volledig scherm
De echte Angelina Jolie © AP

De reacties op de foto's die Sahar Tabar deelt zijn vooral negatief. Menigeen vindt haar transformatie, die begin dit jaar begon, angstaanjagend en totaal mislukt. ,,Een zombie'', merkt iemand op. Weer een ander: ,,Doodzonde! Dit is onmenselijk.'' Op haar Instagram, inmiddels al 270.000 volgers, zijn ook vriendelijkere opmerkingen te vinden zoals 'mooi, je begint inderdaad al aardig op Angelina te lijken'. 

Twintiger Sahar Tabar liet, afgaande op de soms gephotoshopte kiekjes die ze de afgelopen tijd postte, haar lippen met fillers vergroten, haar gebit aanpassen, haar neus verkleinen en puntiger maken en haar jukbeenderen en kaaklijn aanpassen. Voorlopig wil ze nog doorgaan met plastische chirurgie om uiteindelijk voor de volle honderd procent op Jolie (42) te lijken. Haar volgers vragen zich af of die wens gezond is. ,,Je ziet er ziekelijk en lijkbleek uit'', waarschuwt iemand. 

Tabar zelf stelt bij haar foto's dat ze niet alleen Jolie, maar ook op een 'levende dode' wil lijken. Ze rept niet over de genoemde operaties maar wel over make-up en beeldmanipulatie waarmee ze zichzelf een zombie-achtig uiterlijk geeft. Of ze daadwerkelijk tientallen keren onder het mes ging, laat ze in het midden. 

De vrouw stelde zelf later in een reactie dat het verhaal dat ze ophing niet waar is. Haar opvallende uiterlijk is het resultaat van make-up en Photoshop. Tabar heeft de foto's inmiddels van Instagram verwijderd.