Schattige zwerfkat verstoort live-uitzending nieuwsshow

VideoEen verdwaalde zwerfkat die deze week uit het niets op de presentatiedesk sprong van een live-televisieprogramma, is door die actie uitgegroeid tot een ster op sociale media. Het dier dook op tijdens de Turkse nieuwsshow Goodmorning Denizli, die op dat moment werd gepresenteerd door anchor Kudret Çelebioglu. Hij liet de lapjespoes tijdens de uitzending over de tafel lopen en gaf het diertje een aai over de bol, waarna de kat zacht spinnend uit beeld verdween.

Volledig scherm
© YouTube

Volgens Çelebioglu had de kat het waarschijnlijk voorzien op de warme laptop die op zijn desk stond. ,,Ik had een paar minuten een co-presentator die ook nog goed in de camera's keek'', reageerde de nieuwslezer naderhand.

Tijdens de show verwerkte Kudret de aanwezigheid van de poes creatief in zijn teksten. Zoals in het weerbericht: ,,Als het buiten kouder wordt, worden straatkatten altijd wat hongeriger.'' Verder deed de presentator terloops een oproep aan iedereen om goed te zorgen voor zwerfdieren zoals de aaibare indringer.

De tv-kat, die na het korte tv-optreden achter de schermen in slaap viel, is inmiddels geadopteerd door een studiomedewerker en heeft de naam Hüsnü gekregen, wat 'mooi' betekent.

Zwerfkatten
In Turkije leven tienduizenden zwerfkatten op straat, die soms voor overlast zorgen. De regering opperde in 2012 de dieren op grote schaal te laten steriliseren om hun aantal op die manier terug te dringen. Dat plan ging uiteindelijk niet door na een protest van circa 30.000 dierenliefhebbers.

Volledig scherm
© YouTube
Volledig scherm
© YouTube
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement