Volledig scherm
© THINKSTOCK

'Seriemoordenaar Jack the Ripper was een vrouw'

De meest beruchte én bekende seriemoordenaar van Groot-Brittanië, Jack the Ripper, was geen man maar een vrouw en kan daarom beter Jacqueline the Ripper worden genoemd. Dat staat in het nieuw verschenen boek 'Jack the Ripper: The Hand of a Woman' geschreven door oud-advocaat John Morris (62).

Volgens Morris is Lizzie Williams de echte seriemoordenaar. Lizzie was de vrouw van de koninklijke arts Sir John Williams, die door veel historici wordt gezien als hoofdverdachte voor de vijf moorden op prostituees.Het motief van Lizzie Williams zou jaloezie zijn. Ze kon zelf namelijk geen kinderen krijgen en vermoordde daarom andere vrouwen door hun baarmoeder uit hun lichaam te snijden.

Maar er zijn volgens Morris meer feiten die erop wijzen dat Jack the Ripper een vrouw was. Zo is geen van de gedode prostituees seksueel misbruikt en werden de persoonlijke spullen van één van hen, Annie Chapman, op een 'vrouwelijke manier' rond haar voeten gelegd.

Bewijs genegeerd
De theorieën van Morris worden door Ripper-deskundigen niet met enthousiasme ontvangen, maar volgens de schrijver van het boek 'is er absoluut geen twijfel: Jack the Ripper was een vrouw'. In de Birmingham Mail vertelt Morris dat iedereen gelooft 'dat de moordenaar een man is, omdat het bewijsmateriaal dat wijst op een vrouw altijd is genegeerd'.  

Identiteit onbekend
Jack the Ripper is de naam die gegeven is aan de seriemoordenaar die in 1888 in Londen vijf prostituees verminkte en vermoordde. De naam stond onder een brief van van iemand die claimde de moordenaar te zijn en die details kende die alleen de moordenaar kon weten. De ware identiteit van Jack the Ripper is echter altijd onbekend gebleven.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.
  2. Rusland piekert over mysterieuze zwangerschap tienermeisje: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland piekert over mysterieu­ze zwanger­schap tienermeis­je: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland is in de ban van de prille, vooralsnog mysterieuze zwangerschap van de 13-jarige Daria uit de stad Zheleznogorsk. Volgens de aanstaande moeder is haar piepjonge vriendje Ivan (10) ‘honderd procent zeker’ de vader van de baby, maar experts stellen dat zoiets vanwege zijn leeftijd onmogelijk is. ,,Onderzoek heeft aangetoond dat hij nog niet in de puberteit zit en geen actieve zaadcellen heeft.” De politie vermoedt dat het meisje seksueel misbruik door een volwassene verzwijgt.