Volledig scherm
© THINKSTOCK

'Seriemoordenaar Jack the Ripper was een vrouw'

De meest beruchte én bekende seriemoordenaar van Groot-Brittanië, Jack the Ripper, was geen man maar een vrouw en kan daarom beter Jacqueline the Ripper worden genoemd. Dat staat in het nieuw verschenen boek 'Jack the Ripper: The Hand of a Woman' geschreven door oud-advocaat John Morris (62).

Volgens Morris is Lizzie Williams de echte seriemoordenaar. Lizzie was de vrouw van de koninklijke arts Sir John Williams, die door veel historici wordt gezien als hoofdverdachte voor de vijf moorden op prostituees.Het motief van Lizzie Williams zou jaloezie zijn. Ze kon zelf namelijk geen kinderen krijgen en vermoordde daarom andere vrouwen door hun baarmoeder uit hun lichaam te snijden.

Maar er zijn volgens Morris meer feiten die erop wijzen dat Jack the Ripper een vrouw was. Zo is geen van de gedode prostituees seksueel misbruikt en werden de persoonlijke spullen van één van hen, Annie Chapman, op een 'vrouwelijke manier' rond haar voeten gelegd.

Bewijs genegeerd
De theorieën van Morris worden door Ripper-deskundigen niet met enthousiasme ontvangen, maar volgens de schrijver van het boek 'is er absoluut geen twijfel: Jack the Ripper was een vrouw'. In de Birmingham Mail vertelt Morris dat iedereen gelooft 'dat de moordenaar een man is, omdat het bewijsmateriaal dat wijst op een vrouw altijd is genegeerd'.  

Identiteit onbekend
Jack the Ripper is de naam die gegeven is aan de seriemoordenaar die in 1888 in Londen vijf prostituees verminkte en vermoordde. De naam stond onder een brief van van iemand die claimde de moordenaar te zijn en die details kende die alleen de moordenaar kon weten. De ware identiteit van Jack the Ripper is echter altijd onbekend gebleven.

  1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

    Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

    Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.