Steward maakt van saaie veiligheidsinstructies een hilarische monoloog

VIDEOSommige luchtvaartmaatschappijen spenderen een fortuin aan veiligheidsvideo's om hun passagiers maar naar de saaie maar noodzakelijke instructies te laten kijken. Budgetmaatschappij Frontier Airlines heeft een veel goedkopere manier gevonden om de aandacht van de passagiers vast te houden: ze zetten een grappenmaker achter de microfoon die zijn eigen draai geeft aan de instructies.

Een passagier van Frontier Airlines nam vanuit het publiek het hilarische commentaar van de steward op. Ook de stewardessen die de veiligheidsdemonstratie moesten geven, konden hun lachen niet inhouden.

,,Toen hij de stewardessen introduceerde als mijn vrouw en vervolgens mijn minnares, wist ik dat ik mijn camera aan moest zetten”, zegt de Amerikaanse Cindy Kuhn die het grappige filmpje opnam tijdens haar vlucht naar Colorado Springs.

Ienie-mini-bikini

,,Hier bij Frontier Airlines houden we de mode nauwkeurig in het oog. In het geval dat deze vlucht uitdraait op een cruise, dan krijgen jullie allemaal een ienie-mienie gele polka-dot-bikini", zegt de grappige steward, verwijzend naar de reddingsvesten. Wie je als eerst moet redden tijdens een crash? ,,Uiteraard je favoriete kind met het meeste potentieel voor de toekomst en daarna pas je man, die waarschijnlijk harder aan het schreeuwen is dan jij.” 

Roken is ook verboden op het vliegtuig, ,,tenzij je smoking hot bent, zoals ik!” Wie toch wil roken, kan dat doen op de vleugel van het vliegtuig, aldus de steward. Daar worden ook de films Bye Bye Birdie en Gone With The Wind vertoond, grapt hij.

Applaus

Het hilarische filmpje duurt drie minuten, maar is het kijken zeker waard, aldus Kuhn. ,,Ik en mijn medepassagiers hádden het niet meer, we lagen helemaal in een deuk van het lachen!"

De man achter de grappige instructies is Daniel Sandberg, die aan het einde van de demonstratie een welverdiend applaus kreeg van de passagiers.

Volledig scherm
De stewardessen kunnen hun lach nauwelijks inhouden tijdens de demonstratie. © rv