Volledig scherm
Ivan Fandino tijdens een stierengevecht in mei. © EPA

Stier doorboort Spaanse matador bij stierengevecht

De Spaanse matador Ivan Fandino (36) is zaterdag om het leven gekomen tijdens een stierengevecht in Aire-Sur-l’Adour, in het zuidwesten van Frankrijk. De Spanjaard struikelde en werd daarna door de hoorn van de stier in zijn borst geraakt.

Fandino werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar stierf daar aan zijn verwondingen, aldus het Spaanse persbureau EFE. Fandino struikelde nadat hij op de rode lap stond die wordt gebruikt om de aandacht van de stier te trekken. Het dier doorboorde de matador daarna direct. 

Het is de tweede keer binnen een jaar dat een stierenvechter in de arena sterft. Vorig jaar juli stierf Victor Barrio toen hij door een stier werd aangevallen. Dat was de eerste keer sinds de jaren 90 dat een professionele matador in Spanje om het leven kwam.

Volledig scherm
Ivan Fandino werd tijdens een stierengevecht doorboord door de hoorn van de stier. © AFP
  1. Yorkshire terriër verpletterd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

    Yorkshire terriër verplet­terd nadat koerier zwaar postpakket over schutting gooide

    Een echtpaar uit het stadsdeel Venice in Los Angeles is in diepe rouw gedompeld, omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.