Volledig scherm
© Thinkstock

Strandwacht ontslagen om redden drenkeling buiten eigen zone

Een 21-jarige strandwacht uit Florida is ontslagen nadat hij een drenkeling had gered die zich bevond bij een onbewaakt stuk strand. Om de in moeilijkheden verkerende zwemmer te hulp te schieten, moest de strandwacht zich 500 meter buiten zijn eigen zone begeven. Dat bleek reden voor ontslag.

Het incident deed zich maandag voor op Hallandale Beach, ten noorden van Miami. De drenkeling moest worden opgenomen in het ziekenhuis, waar hij nog steeds op de afdeling intensive care verblijft.

De strandwacht, Tomas Lopez, toonde zich verbluft nadat hij werd ontslagen door zijn werkgever, een particulier bedrijf dat de strandwachten voor Hallandale Beach aanlevert. 'Ze vertelden me het niet op een rottige manier', zegt Lopez. 'Meer zo van: sorry, maar regels zijn regels. Ik kon het niet geloven.'

Zijn voormalige werkgever laat weten dat de kwestie draait om aansprakelijkheid en dat een strandwacht zich niet mag begeven buiten de zone die hij moet bewaken. 'Wat hij deed was zijn eigen besluit. Hij kende de bedrijfsregels en deed wat hij dacht dat hij zou moeten doen.'

Lopez liet weten dat hij, mocht een soortgelijk geval zich nog eens voordoen, precies hetzelfde zou reageren als maandag.