Volledig scherm
,,Zeg wat je voelt. Pleur op.'' © Facebookpagina Pleurop

Stuur een dood Valentijnsboeket naar je (toekomstige) ex met Pleurop

Is je relatie uitgewelkt en heb je zelf geen zin om het uit te maken? Of wil je je ex verrassen met een onromantisch gebaar? Dan kan je vandaag nog een verlept bosje bloemen bestellen en die morgen, op Valentijnsdag, laten bezorgen bij je (toekomstige) ex-geliefde.

Quote

Dit wil je niet ontvangen op Valentijnsdag. Echt niet. Zo lelijk.

Pleurop

Webshop Pleurop biedt verschillende mogelijkheden om op de internationale dag van de liefde een heel onromantisch gebaar te maken. Zo kan je één dooie bloem ('meer is hij of zij niet waard') bestellen voor 2 euro, een stomme brief laten bezorgen voor 1 euro ('met allemaal onaardige dingen'), of kiezen voor een heel verlept boeket voor 4,50 ('zo lelijk, dat wil je echt niet ontvangen op Valentijnsdag'). 
Bezorgen kan anoniem, maar het is ook mogelijk een kort en (on)persoonlijk berichtje bij het ongelukkige valentijnscadeau achter te laten.

Volledig scherm
Een verlept bosje bloemen: onromantischer wordt het niet. © Facebook Pleurop

Schoppen en schuren
Pleurop is een idee van een groep van elf Amsterdamse creatieven die afgelopen vrijdagavond met elkaar in de kroeg zaten. ,,We willen een beetje schoppen en schuren tegen het commerciële van Valentijnsdag'', aldus Joost Aartsen, één van de bedenkers van Pleurop. Het hele weekend werkten ze door om de site in de lucht te krijgen.
Mark Rutte, die in tv-programma Zomergasten de beruchte 'pleur op'-uitspraak over Turkse Nederlanders deed, heeft volgens de initiatiefnemers niks met de bloemenservice te maken, ,,maar hij heeft wat ons betreft wel een belangrijke trend gestart. Zeg wat je voelt. Pleur op.'' 

Cry me a river

Momenteel heeft Pleurop ,,enkele tientallen'' bestellingen binnen. ,,Vanavond gaan we alles in kaart brengen, en morgen gaat één van ons de bloemen op de fiets bij de mensen thuis afleveren. De bezorger kan ook zingen, dus met een beetje geluk krijgen ontvangers zijn versie van 'Cry me a river' er gratis bij'', aldus Aartsen.

Minpuntje: wil je morgen iemand buiten Amsterdam verrassen met iets heel onromantisch, dan zul je helaas wel zelf op de fiets moeten stappen. Pleurop bezorgt namelijk alleen in de hoofdstad.