Volledig scherm
Mohammed Islam © Facebook

'Tiener (17) wint 57 miljoen op beurs tijdens schoolpauze'

Mohammed Islam zit nog steeds op de middelbare school in New York, maar noemde zich in een interview met New York Magazine 'miljonair'. De tiener vergaarde, naar eigen zeggen, meer dan 57 miljoen euro door op de beurs te beleggen. Het verhaal blijkt echter flink bezijden de waarheid zo blijkt nu.

Islam vertelde de verslaggever dat hij al op zijn negende met kleingeld op de beurs speelde. Ondertussen zou hij zijn kennis en talent verder hebben ontwikkeld en snel geld verdienen door olie en goud aandelen te kopen en te verkopen. Op die manier verdiende hij 'snel' meer dan 57 miljoen euro tijdens zijn lunchpauze op school, loog hij naar nu blijkt.

Hij kleurde zijn relaas, door te vertellen dat hij met het geld een BMW zou hebben gekocht, waar hij zonder rijbewijs overigens nog niet mee mocht rijden. Ook fantaseerde hij over de aankoop van een luxueus appartement in Manhattan, waar hij van zijn ouders nog niet alleen mocht wonen. Van hen zou hij zich eerst op zijn studie moeten richten, voordat hij als makelaar carrière kan maken.

Al snel nadat zijn verzonnen verhaal wereldnieuws werd, nam Islam contact op met The New York Observer om de waarheid op te biechten. Hij gaf toe dat het verhaal fictief was en dat hij dus geen miljoenen had verdiend. Openlijk verontschuldigde hij zich bij zijn ouders en schoolgenoten.

Volledig scherm
Islam met zijn kameraden op stap. © Instagram
Volledig scherm
© Instagram
Volledig scherm
© Instagram