Volledig scherm
© thinkstock

Toeriste tuimelt al 'facebookend' van pier

Een Taiwanese toeriste moest maandag uit het water worden gered nadat ze in het Australische Melbourne per ongeluk van een pier was gewandeld terwijl ze op haar smartphone Facebook aan het checken was.

Een getuige waarschuwde de hulpdiensten. Die konden haar op 20 meter van de pier uit het water vissen en naar het ziekenhuis brengen. Naar verluidt kon de vrouw niet zwemmen, maar ze bleef ongedeerd. 'In eerste instantie verontschuldigde ze zich', zegt politieagent Dean Kelly aan de Australische omroep ABC.

De vrouw bekende aan de agent dat ze haar facebookpagina aan het raadplegen was. De vrouw dobberde 20 minuten in het water, maar slaagde er toch in haar telefoon de hele tijd in haar hand te houden.

De politie in de deelstaat Victoria heeft vandaag gewaarschuwd voor nieuwe gevaren die sociale media met zich meebrengen.

  1. Nieuw horrorincident in verpleeghuis waar comapatiënte zwanger raakte van verpleger

    Nieuw horrorinci­dent in verpleeg­huis waar comapatiën­te zwanger raakte van verpleger

    Een verzorgingstehuis in de Amerikaanse stad Phoenix (Arizona) - waar vorig jaar een 29-jarige comapatiënte zwanger raakte na ongewenst contact met een verpleger - is opnieuw in opspraak geraakt door een horrorverhaal. De overheid dreigt de vergunning van de instelling in te trekken, omdat recent meermaals maden werden aantroffen onder het verband van een man met een stoma. ,,Een extreem zorgwekkend incident in de patiëntenzorg”, briest het ministerie van Volksgezondheid in Arizona.