Volledig scherm
© thinkstock

Toeriste tuimelt al 'facebookend' van pier

Een Taiwanese toeriste moest maandag uit het water worden gered nadat ze in het Australische Melbourne per ongeluk van een pier was gewandeld terwijl ze op haar smartphone Facebook aan het checken was.

Een getuige waarschuwde de hulpdiensten. Die konden haar op 20 meter van de pier uit het water vissen en naar het ziekenhuis brengen. Naar verluidt kon de vrouw niet zwemmen, maar ze bleef ongedeerd. 'In eerste instantie verontschuldigde ze zich', zegt politieagent Dean Kelly aan de Australische omroep ABC.

De vrouw bekende aan de agent dat ze haar facebookpagina aan het raadplegen was. De vrouw dobberde 20 minuten in het water, maar slaagde er toch in haar telefoon de hele tijd in haar hand te houden.

De politie in de deelstaat Victoria heeft vandaag gewaarschuwd voor nieuwe gevaren die sociale media met zich meebrengen.

  1. Lugubere grapjas komt onder trein: ‘Hopelijk hebben jullie veel vertraging’

    Lugubere grapjas komt onder trein: ‘Hopelijk hebben jullie veel vertraging’

    Een Belgische treinmachinist is zich vanochtend bij het binnenrijden van station Torhout een ongeluk geschrokken. Voor het oog van verbouwereerde reizigers lag daar languit een man tussen de rails. De machinist wist zijn trein niet op tijd tot stilstand te brengen en reed met een slakkengang over de man heen. Toen het gevaarte stilstond, krabbelde de man op en riep: ‘Zo, hopelijk hebben jullie allemaal veel vertraging’.