Rumeysa Gelgi (rechts) toen ze nog de grootste tiener ter wereld was.
Volledig scherm
Rumeysa Gelgi (rechts) toen ze nog de grootste tiener ter wereld was. © Guinness World Records

Turkse is met 2,15 meter de langste vrouw ter wereld

Een 24-jarige Turkse vrouw is door Guinness World Records uitgeroepen tot langste vrouw ter wereld. Rumeysa Gelgi is 215,16 centimeter groot.

 1. Nieuw wereldrecord of nepverhaal? Zuid-Afrika in de ban van superzeldzame tienling
  primeur?

  Nieuw wereldre­cord of nepverhaal? Zuid-Afri­ka in de ban van superzeld­za­me tienling

  Een burgemeester die het bevestigt, een regering die het tegenspreekt en een ziekenhuis dat de kaken stijf op elkaar houdt. Zuid-Afrika is al een week in de ban van de mysterieuze zwangerschap van een 37-jarige vrouw, die tot verbijstering van velen zou zijn bevallen van een tienling. Buiten de familie is er nog niemand die de kinderen daadwerkelijk heeft gezien. Indien het klopt, heeft Gosiame Thamara Sithole (37) een nieuw wereldrecord beet. Maar het Guinness World Book of Records heeft na dagen onderzoek nog altijd geen bevestiging gekregen. Wat is er aan de hand?
 2. 92 uur op een paal zitten zónder wc-bezoek: dit zijn de vijf opmerkelijkste recordpogingen
  PREMIUM

  92 uur op een paal zitten zónder wc-be­zoek: dit zijn de vijf opmerke­lijk­ste recordpo­gin­gen

  Een stroopwafel van vijftig kilo bakken, een ‘brug’ bouwen van achtduizend bierkratten of een kaasfondue van bijna 2500 liter bereiden: mensen gaan bizarre uitdagingen aan, vaak met een wereldrecord als doel. Zo speelde Martijn van den Bos dit weekend 24 uur lang biljart en wil een Alphens koppel volgende week 50 uur non-stop dansen. Vijf opmerkelijke uitdagingen op een rij.