Volledig scherm
© Thinkstock

Twee ballen blijven steken: Lottowinnaars krijgen niks

Drama gisteravond bij de Duitse Lotto. De trekking, die in Duitsland live op televisie wordt uitgezonden, moest ongeldig verklaard worden omdat twee balletjes in de trommel waren blijven steken. Wie de zes juiste cijfers (3, 8, 11, 26, 32, 40) had aangekruist, mocht zich exact 22 minuten rijk rekenen. Toen doorprikte de Lotto de droom van vele miljoenen. De trekking werd als ongeldig verklaard en overgedaan.

Het waren de balletjes met de nummers 46 en 47 die in de trommel bleven steken. Zo konden die uiteraard niet aan de trekking deelnemen, maar dat voorval werd door niemand opgemerkt. Pas toen de trekking voorbij was, werd het technische mankement ontdekt. Een woordvoerder van de Lotto kwam het nieuws in het aansluitende journaal meedelen, waarop tot een nieuwe trekking werd overgegaan.

De winnaars met zes juiste cijfers bij de oorspronkelijke trekking moeten zich overigens geen illusies maken. De Duitse Lotto geeft de resultaten steeds vrij onder voorbehoud, zodat klachten geen enkele kans maken.

  1. Knutselen aan de mens: een vloek én een zegen
    PREMIUM

    Knutselen aan de mens: een vloek én een zegen

    De knapste koppen van Nederland vertellen deze zomer over ontwikkelingen in hun vakgebied in de Zomeruniversiteit. Vandaag deel 2: De nieuwste gentechnologie brengt mogelijkheden in beeld die lang sciencefiction leken. Biomedisch ethicus Guido de Wert beantwoord vragen als: hoe ver zijn we nog verwijderd van het uitschakelen van nare ziektes in ons dna, baby’s met blauwe ogen op bestelling en voortplanting van twee mensen van hetzelfde geslacht?