Twee families lossen ruzie op met marathonknokpartij

VideoKnokken om de eer. Om definitief een einde te maken aan een jaar ruzie, legden twee families eind vorig jaar elk 30.000 pond bij elkaar. De strijd om de eer en het geld werd in een lange vechtpartij uitgevochten door Joe 'The Hulk' Joyce en Patrick 'Bigfoot' Nevin. 

Het begon allemaal met een caféruzie tussen twee Britse families, dertien maanden geleden. Er werd vooral heen en weer gescholden, tot ze in december 2016 op het idee kwamen om het uit te vechten. Twee vooraanstaande familieleden zouden het tegen elkaar opnemen in een zogenaamd 'Bare Knuckle Fight BKB', een gevecht met blote vuisten waarbij die BKB staat voor Big Knockout Boxing

Patrick Nevin, alias 'Bigfoot', was de uitdager. Joe Joyce, die ook bekend staat als de 'Hulk' en in de video de man is met de blauwe korte broek, ging de uitdaging aan - op voorwaarde dat hij zich een jaar lang kon voorbereiden op het straatgevecht. En niet voor niets: beide families legden elk 30.000 pond in, de winnaar ging met het hele bedrag (Zo'n 67.000 euro) naar huis.

Tekst loopt verder onder de foto.

Volledig scherm
© rv

Zo gezegd, zo gedaan. En zo vond eind vorig jaar op een troosteloze en verlaten parkeerplaats in Hemel Hempstead, een stad even ten noorden van Londen, de clash tussen 'Bigfoot' en de 'Hulk' plaats. Aanwezig op de 'geheime' locatie: slechts enkele toeschouwers en twee scheidsrechters. Eentje uit elke familie. 

Wonden

En geknokt werd er. Hard geknokt: halverwege de partij moet Nevin verder met een gebroken neus, het gezicht dan al zwaar toegetakeld nadat Joyce hem meerdere keren bij het hoofd heeft vastgegrepen. De vechtpartij duurde maar liefst 40 minuten. Op een gegeven moment kampen de twee kolossen met gapende wonden en stellen de scheidsrechters meermaals voor om ermee te stoppen, maar zowel Patrick als Joe weigeren op te geven.  

Tot Patrick 'Bigfoot' Nevin zich dan toch gewonnen geeft. Verlies na een technische knockout. Waarna beide vechtersbazen elkaar doodleuk de hand schudden. Ruzie geregeld. De eer van de families hoog gehouden. 

De hele video, die op 17 december op YouTube is geplaatst, is inmiddels al meer dan 224.000 keer bekeken. Hieronder is het hele gevecht te zien.