Volledig scherm
© Privéfoto

Vader geeft dochter 34.000 euro aan plastische chirurgie

KerstcadeuDe Amerikaanse Haleigh York (23) kampte met een enorm overgewicht. Ze slaagde er onlangs in om bijna de helft van haar gewicht kwijt te raken en gezond te gaan leven. Dat werd door haar vader beloond, met een cheque van 34.000 euro voor de plastische chirurg.

Volledig scherm
© Privéfoto

129 kilogram woog de jonge vrouw uit Spring Lake in de Amerikaanse staat Michigan vorig jaar nog. Ze was verslaafd aan fastfood en frisdrank. Na verscheidene pogingen om via een dieet wat kilo's te verliezen, besloot ze om een drastischere manier van afvallen te proberen.

Ze onderging een operatie en liet 80 procent van haar maag wegnemen. Het resultaat liet niet lang op zich wachten: in enkele maanden tijd raakte ze bijna de helft van haar gewicht kwijt, tot ze nog maar 77 kilogram woog. Daarnaast ging ze gezonder eten en begon te sporten: tot vier keer per week.

Cheque
Haar afvallen had een ongewenst gevolg: de overtollige huid aan haar armen, benen en buik. Die stonden haar droom om ooit als model aan de slag te gaan nog in de weg. Haar vader speelde voor reddende engel en gaf haar vorig jaar tijdens kerst een cheque cadeau waarmee ze bij de plastisch chirurg langskon.

Voor 34.000 euro kon ze de extra huid laten wegnemen en haar borsten laten liften, want die waren van een 38GG naar een 36DD gegaan. In totaal werd er voor vier kilogram aan huid weggenomen.

Quote

Op mijn zwaarst paste ik zelfs niet meer in kleding voor een maatje meer en durfde ik niet meer te vliegen omdat ik vreesde dat ik mijn veilig­heids­gor­del niet meer dicht zou krijgen

Haleigh York (23)

Dankbaar
,,Ik ben zo dankbaar voor wat mijn vader voor mij heeft gedaan", reageert Haleigh nu. ,,Ik was dan wel al die kilo's kwijt, maar door de overtollige huid paste niks me nog. Je kon de huid gewoon door mijn kleren heen zien. Mijn vader zag hoe ongelukkig het me maakte en daar wilde hij iets aan doen."

Het was altijd een droom voor haar om ooit slank te zijn, maar ze vreesde dat het niet realistisch was. ,,Op mijn zwaarst paste ik zelfs niet meer in kleding voor een maatje meer en durfde ik niet meer te vliegen omdat ik vreesde dat ik mijn veiligheidsgordel niet meer dicht zou krijgen", vertelt ze.

Het was zo ver gekomen doordat ze thuis ongezond eten kreeg voorgeschoteld en door stress op school. ,,Ik had ook mijn zondes", vertelt ze. ,,Zo was ik verslaafd aan de frisdrank Mountain Dew. Ik dronk er elke dag liters en liters van. En later was er ook nog de alcohol."

Kwalen
Haleigh kreeg last van allerlei kwalen, zoals een hoge bloeddruk, hoge cholesterol, hartproblemen en chronische rugpijn. Toen ze zag dat de moeder van een vriendin met succes een operatie had ondergaan voor haar overgewicht, besloot ze op het ook te proberen.

Een jaar later is ze daar nog altijd blij om. ,,Ik heb veel meer energie en sta niet meer te puffen als ik me nog maar een beetje moet inspannen", vertelt ze aan Yahoo. ,,En de jongens zien me nu opeens staan. Ik word opeens overal aangesproken, gewoon op straat én bij het uitgaan."

Volledig scherm
© Privéfoto