Verdwaalde rat zorgt voor paniek in New Yorkse metro

Een verdwaalde rat zorgde gisteren even voor heel wat opschudding in de metro van New York toen het knaagdier vast kwam te zitten in een wagon vol pendelaars op weg naar het werk. Een reiziger filmde het moment van chaos in de trein richting Brooklyn.

Jinais Ponnampadikkal Kader plaatste de beelden van volwassenen die al gillend op de metrozitjes kruipen, terwijl de grote rat heen en weer schiet in de trein, op Youtube. Het filmpje duurt zo'n twee minuten tot de deuren weer opengaan en de rat kan ontsnappen, al weet niemand met zekerheid of het dier de wagon verliet.

Op de beelden is te zien hoe enkele moedige reizigers resoluut blijven zitten, maar toch hun benen de lucht in steken wanneer de rat voorbij raast. Anderen springen dan weer haastig opzij om het harige schepsel te ontwijken. Kader schreef bij het filmpje dat de 'doorgaans saaie metrorit naar het werk op maandagochtend werd opgeschrikt door dit kleintje'.

Hoewel de tunnels en sporen van de New Yorkse metro overspoeld worden door ratten en muizen, komen ze niet zo vaak voor in de metro. Volgens een bericht van NBC New York zou de Metropolitan Transportation Authority (MTA) een budget van 1,1 miljoen dollar hebben voorzien voor ongediertebestrijding dit jaar.