Verkeerschaos en slippartij door verloren lading kleverige slijmalen

VIDEOIn de Amerikaanse staat Oregon is gisteren een enorme verkeerschaos ontstaan nadat een vrachtwagen dertien containers met slijmerige alen was verloren. De truck moest remmen voor een wegblokkade, waarna de krioelende lading in één grote golf op het wegdek belandde. Ettelijke auto's werden besmeurd met de kleverige massa en de hulpdiensten zijn uren bezig geweest om alles weer schoon te maken.

De in totaal 3400 kilo hagfish (slijmalen of slijmprikken) was op weg naar een bedrijf dat de ongewervelde zeevissen gebruikt voor de voedselindustrie. Uit het slijm dat de vissen produceren worden eiwitten onttrokken die in etenswaren worden verwerkt. Van de huid worden broekriemen, portemonnees en andere producten gemaakt. Alleen in noord- en Zuid-Korea worden ze gegeten.

De klotsende containers stonden, zo vertelde de chauffeur later, weliswaar vastgesjord maar schoten los toen hij keihard het rempedaal moest intrappen. Vervolgens ontstond een enorme slijmtsunami waardoor voertuigen begonnen te slippen en werden besmeurd met vissen en de stinkende en plakkerige smurrie. De slijmalen hebben het ongeluk niet overleefd. Alle automobilisten en de truckbestuurder kwamen met de schrik vrij. Wel was sprake van forse blikschade die ontstond nadat voertuigen tegen elkaar aan waren gegleden. 

Volledig scherm
© Depoe Bay Fire District
Volledig scherm
© Depoe Bay Fire District
Volledig scherm
© Depoe Bay Fire District